XS
SM
MD
LG

Ćuković lovi normu za Evropsko prvenstvo

Atletičar AK "Sarajevo", Stefan Ćuković, bio je neuhvatljiv za rivale na državnom prvenstvu Srbije, gdje je trčao van konkurencije, a koje je prethodnog vikenda održano u Beogradu.

Stefan Ćuković je ostvario dvije pobjede u trkama na 1500 metara i 800 metara, a to su ujedno bile i njegove prve trke ove godine, pa je samim tim i zadovoljan svojom formom za prve nastupe. Prvo je slavio na trci na 1500 metara sa vremenom 3:48.73, da bi potom nastupio i na upola kraćoj dionici koju je slavio sa vremenom 1:52.04. U oba slučaja je od drugoplasiranog bio brži 75 stotinki.

- Da budem iskren zadovoljan sam. Podiže mi se forma i za ovaj period je to bilo jako dobro. Sa novim trenerom dosta dobro radim, lakše treniram, a poboljšao sam trčanje. Ono što mi je glavni cilj jeste da na narednim takmičenkima poboljšam svoje vrijeme i ostvarim normu za Evropsko prvenstvo u dvorani koje će održati u poljskom Torunu. Za tako nešto mi je potrebno još tri sekunde brže i mislim da to imam. Bukvalno sam sada u Beogradu trčao nekih 600 metara samo punom snagom, rekao je Stefan Ćuković za naš portal nakon ove dvije trke u Beogradu.

Sa ova dva prva mjesta ispunio je normu za plasman na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Istanbulu 20. i 21. februara, a tu će moći i da ispuni normu za Evropsko prvenstvo u dvorani. Osim toga, Stefan Ćuković će imati i još jedan miting u Beogradu gdje će također biti u prilici da ispuni uslov za učešće u Poljskoj.