XS
SM
MD
LG

Sportska gromada Srđan Pavlović

Razgovarali smo sa jednim izuzetnim sportistom, trenerom vrhunskih kvaliteta, a prije svega ljudskom veličinom Srđanom Pavlovićem. Srđan je bivši rukometaš koji je svoje prve rukometne korake napravio  u dobojskoj Slogi u kojoj je započeo igračku karijeru. Nastupao je još za Željezničar iz Sarajeva, Bosnu iz Visokog, a nakon toga za još nekoliko sarajevskih klubova. On je magistar sporta prije svega rukometa, a na putu je da postane doktor sporta. Posjeduje trenersku diplomu RINCK konvencije sa standardima EHF-a.

Srđan svoje znanje prenosi na mlade sportiste kao i rekreativce, po njegovom programu rade mnogi koji žele da smršaju i zategnu svoje tijelo, Vrijedno radi u svom vlastitom centru za sport i rekreaciju No limit sa saradnicima Slavojkom Pavlović, Zoranom Stevanović i Tanjom Pavlović.

KAKO SI SE POČEO BAVITI SPORTOM?

 

Ja sam cijeli život povezan sa sportom. Od malih nogu sam bio usmjeren prema sportu.

Trener Milanko Savčić me je pozvao davne  1995. godine da treniram rukomet. To su bila divna vremena puno djece i sve je bila igra. Prvi trener u rukometu mi je bio Malinović Goran. Sjećam se da je nas djecu poredao da stojimo  u vrsti od kornera do kornera.Svi smo voljeli trenirati jer nas je bilo mnogo. Dugo godina sam išao na rukometni kamp Rastimo u Srbiji gdje sam učio od najboljih trenera svijeta. Sa 16 godina prelazim u prvu ekipu Sloge i tada kreće ozbiljan sportski život .Na početku trener je bio Milanko Savčić, a kasnije Vojislav Rađa sa ogromnim trenerskim autoritetom.Treniralo se svaki dan, a  vikendom su bile utakmice.

Nakon srednje škole upisujem Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i prelazim da igram u  sarajevski Željezničar,a zatim u Visočku Bosnu. Bilo je izuzetno naporno, počele su i povrede. Zbog  fakulteta i konstantnih treninga i utakmica nisam stizao da se odmorim. Tada nisam znao da su tri najvažnije stvari u sportu odmor, ishrana i trening. Nakon Visočke Bosne sam igrao još u nekim sarajevskim klubovima , a 2005.godine  počinje moja prava ljubav prema trenerskom radu.

Na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu  sam i magistrirao na temu  „Razlike u bazično-motoričkim i situaciono-motoričkim sposobnostima rukometašica na različitom nivou takmičenja“ . Nakon  završetka magistarskog studija objavio sam 4. naučna rada  na fakultetima sporta u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Nišu. 

Klubovi TRENERSKA KARIJERA : 

 
TRENERSKA KARIJERA : 
-RK„SLAVIJA“ Sarajevo-Trener mlađih uzrasnih kategorija 
-ŽRK „ILIDŽA“ Iilidža-Pomoćni trener prvog tima. 
-ŽRK „ILIDŽA“ Iilidža – Trener mlađih uzrasnih kategorija 
-ŽRK" NOVI GRAD" Sarajevo– Trener mlađih uzrasnih kategorija 

-RK „BOSNA“ Sarajevo -Trener mlađih uzrasnih kategorija 
-Akademija sporta „ENIGMA“-Glavni trener 
-Akademija sporta „ENIGMA“- predsjednik udruženja 

-Udruženje za sport i rekreaciju „No Limit“ Doboj-predsjednik Udruženja
-Trener na međunarodnom rukometnom kampu „RASTIMO“ koji se održava u Srbiji
-Trener na rukometnom kampu Republike Srpske 

 Škola rukometa “ BSD“-Sarajevo- Trener mlađih uzrasnih kategorija

Škola rukometa “ ŽRK  Doboj“- Trener mlađih uzrasnih kategorija

Škola rukometa “  MRK Sloga“-Doboj- Trener mlađih uzrasnih kategorija

-Trener ženske pionirske  reprezentacije Republike Srpske

 -Trener ženske kadetske reprezentacije Republike Srpske

-Trener  III kategorije  po RINCK standardima EHF-a

 

Imao sam ponude da radim kao trener u Katru i Africi,ali zbog obaveza koje sam imao na postdiplomskom studiju morao sam da ih odbijem.

 

ČIME SE SADA TRENUTNO BAVIŠ­­?

Prije 4 godine sam otvorio svoj fitnes studio NO LIMIT gdje radim sa rekreativcima i sportistima.

Napravio sam sjajan tim u kome sa mnom sarađuju  fizioterapeuti Slavojka Pavlović i Zorana Stevanović. U mom timu je i moja supruga Tanja koja je magistar farmacije i ona savjetuje  naše klijente o zdravom načinu života i pravilnoj suplementaciji.  I

KOJI SU TI  CILJEVI U BUDUĆNOSTI? 

Stigao sam do druge godine doktorskog studija koji želim da završim .Takođe želim da idem i dalje na trenerske edukacije jer smatram da je to put ka uspjehu svakog trenera.Prije nekoliko godina sam prisustvovao trenerskoj edukaciji trenera  Steva Maxweli-a koji je bio trener Brad Pitt-u i treneru Steve  Cotter-u koji je bio izabran među kondiciono najspremnijim ljudima svijeta svih vremena

 

KOJI TI JE NAJVEĆI TRENERSKI USPJEH?

 

Moj najveći trenerski uspjeh je kada dijete ili odraslu osobu usmjerim da se bavi sportom ili bilo kakvom fizičkom aktinosti.

Život sa sportskom aktivnošću je mnogo kvalitetniji i zdraviji za svakog od nas.

ŠTA NAM MOŽETE  REĆI ZA KRAJ?

Trenerski posao je kao zanat. Morate se stalno edukovati i sticati nova znanja.Ja volim svoj trenerski posao jer me psihofizički ispunjava i nikada nije dosadno.Stalno učiš i stičeš nova saznanja.Jednostavno to me ispunjava i čini srećnim.