XS
SM
MD
LG

Najava 25. kola Evrolige

Foto: Euroleague

Nakon pauze radi kup takmičenja, pred nama je 25. kolo Evrolige.

Kolo u četvrtak otvaraju Himki i Baskonija u 18h. Himki će sezonu završiti na poslednjem mjestu i neće sigurno imati mnogo uspjeha do kraja sezone. Baskonija igra toplo hladno ali i dalje imaju neke šanse za plej of. Dosta sličnih mečeva su izgubili ali ovaj prosto ne smiju izgubiti ako žele u TOP8.

Od 18:30h sastaju se Efes i Olimpijakos. Efes polako ali sigurno hvata ritam i igraju dobru košarku u poslednje vrijeme. Sa druge strane, Olimpijakos ima velikih pobjeda ali i neočekivanih poraza poput onog kući od Asvela. Ovo bi trebao biti interesantan i izjednačen meč ali prednost je na strani ekipe Ergina Atamana.

Od 20:45h igraju Armani i Makabi. Ovo je izuzetno bitan meč u borbi za TOP8. Armani igra sjajnu sezonu. Djeluju kao nikad ozbiljniji kandidati za TOP8 a uzeli su i kup bez ikakvih problema. Makabi igra toplo hladno i nikako nisu u stanju uhvatiti pravi ritam. U ovom meču Armani je favorit ali su znali prethodnih sezona izgubiti ovakve mečeve. Uostalom, Makabi je nepredvidiv i neće biti iznenađenje ako upišu pobjedu.

Od 21h sastaju se Barselona i Žalgiris. Ovo će biti duel Šarasovih ekipa. Barsa u sjajnom raspoloženju dočekuje ovaj meč jer su uzeli trofej u kupu u nedelju a igraju dobro i u EL u poslednje vrijeme. Žalgiris je legitimni kandidat za TOP8. Šiler je sjajno posložio ekipu i igraju prelijepu košarku. Ovaj meč ne smijete propustiti. Biće tu dosta taktiziranja i taktičkog nadmudrivanja dvojice sjajnih trenera. Prednost je na strani Barse ali ko smije Žalgiris tako lako otpisati.

Program u petak otvaraju Fener i Alba u 18:45h. Ekipa Igora Kokoškova je u seriji od čak devet pobjeda i trenutno igraju najbolju košarku u EL trenutno. Taj niz i te igre žele nastaviti i u meču gdje su veliki favoriti. Međutim, Alba je takva ekipa da ih nikada ne smijete otpisati. Igraju lijepu košarku i igraju bez prevelikog pritiska. Ipak, Fener bi treebao opravdati ulogu favorita.

Od 20:45h Zvezda dočekuje ekipu Zenita. Zvezda će u ovom meču biti sigurno oslabljena za dobar dio stranaca. Čak je vrlo vjerovatno da će samo Lojd igrati od stranaca. U dobrom su ritmu radi trofeja u kupu ali nije previše realno da ovde naprave nešto. Zenit igra odličnu košarku i s obzirom na Zvezdine probleme nemaju prava na kiks ovde.

U istom terminu Asvel dočekuje Bajerna. Asvel igra u skladu sa očekivanjima. U donjem dijelu su tabele ali uvijek su sposobni iznenaditi neke favorita ako im se ukaže prilika. Bajern se bori za TOP8 i ovo je meč gdje nemaju prava  na kiks jer će ih kiks skupo koštati. Blagi su favoriti ali nekako djeluje da bi se ovde mogli okliznuti.

Poslednji meč u kolu igraju Real i Valensija u 21h. Biće to repriza četvrtfinala kupa gdje je Real slavio. Real uz povremene probleme dosta dobro igra u EL. Muče ih i povrede ali se to toliko ne osjeti na igri. Valensija je u velikom padu i djeluje da će ostati bez TOP8 iako su izgledali sjajno u prvoj trećini sezone. Real je favorit i nekako je u poslednje vrijeme redovno dobijao Valensiju kući.

Inače, u ovom kolu odložen je jedan meč i to duel CSKA i Panatinaikosa radi problema u grčkoj ekipi.