XS
SM
MD
LG

Biser iz Obale Slonovače u Dobanovcima

Bakoa Kouao Desire - foto: temporadio.rs

Budućnost iz Dobanovaca je ove zime dovelo nekoliko pojačanja ali bismo od svih izdvojili osmanaestogodišnjeg talentovanog državljanina Obale Slonovače Bakoa Kouao Desirea. Novo lice u Dobanovcima, biser iz Afrike na utakmici koju smo gledali je upravljao loptom sa takvom lakoćom i osmehom na licu da nam je odmah zapao za oko. U duelima je delovao čvrsto, oduzimao je lopte protivničkim igračima delio duge lopte krilima i delovao samouvereno, prosto lepo za gledati.

Posle utakmice u razgovoru sa njim saznali smo težak put koji je morao da pređe kako bi uspeo da se domogne Evrope i uradi prvi korak ka ispunjavanju svog fudbalskog sna da jednog dana zaigra za neki tim iz lige petice. Još kao mali ostao je bez oba roditelja, odrastanje mu nije bilo nimalo lako na ulicama Abidžana ali znao je da mora da uspe u životu i to u onome što najbolje ume da radi a to je da igra fudbal.

Uvek je verovao da će dobiti šansu da zaigra u Evropi

Malo je falilo da ovaj mladi biser koji je svoje prve fudbalske korake pravio u klubu iz kojeg su izašli velikani kao što su Yaya Toure i Kolo Toure potpiše svoj prvi profesionalni ugovor u prvoligaškom klubu USFA u susednoj Burkina Faso čiji je takođe državljanin ali ga je poziv Budućnosti iz Dobanovaca u poslednjem trenutku skrenuo sa puta i doveo ga za Beograd.

Foto: temporadio.rs

Već posle nekoliko treninga stručni štab i uprava iz Dobanovaca shvatilli su da se radi o velikom potencijalu i pravom biseru o kojem će ukoliko ga malo i sreća posluži pričati uskoro Evropa.

Kaže da su ga u Dobanovcima uprava, stručni štab i saigrači dočekali super da je prezadovoljan i da mu se sviđa u Beogradu. Pre Budućnosti čim je napunio 18 godina imao je poziv iz Česke druge lige ali zbog korone koja je počela da zatvara granice Evropske Unije nije uspeo da odputuje. Iako je u klubu tek mesec dana kaže da se brzo aklimatizuje i da se sad fizički priprema kako bi se sto pre izborio za startnih 11 u Dobanovcima, takođe želja mu je da skrene pažnju nekog tima iz vrha tabele Superlige Srbije a i da dobije poziv za mladu reprezentaciju Obale Slonovače ili Srbije (osmeh).

Da li smo svedoci nastajanja još jedne lepe fudbalske priče ostaje nam da saznamo uskoro…

Izvor: temporadio.rs