XS
SM
MD
LG
25.02.2021 Glas Srpske

Zdravko Mamić: Ljubim Porfirija svim srcem, a katolik sam

Zdravko Mamić

Zdravko Mamić, bivši prvi čovjek Dinama iz Zagreba, otkrio je da se družio sa novoizabranim partijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

Nekadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski je nedavno izabran za patrijarha, a o toj temi je za banjalučku televizijuELTA govorio Mamić.

“Ja sam oduševljen, dogodilo se nešto predivno, gledao sam izvještaj gde mu državnici čestitaju. Nije prošlo ni pola sata i pomislio sam da moram da nađem način da svom prijatelju čestitam”, rekao je Mamić i u dahu nastavio:

“Zazvonio mi je telefon i on mi se javio. Zvao me je Dule Savić, bio je pored njega, tu su bili još i neki zajednički prijatelji. Porfirije se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam, Rekao sam da sam dirnut da se u trenutku slavlja i obaveza sjetio mene”.

Mamić je istakao i da mu je patrijarh Porfirije poručio da će se moliti za njega, a potom je ispričao i priču o tome kako su “feštali”.

“Sjećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, sproveo kroz svlačionicu, a na Cvetnom trgu u Zagrebu smo pjevali zajedničke pjesme. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira na to što sam katolik, neću se libiti da ga posjetim u Beogradu”, rekao je Mamić.