XS
SM
MD
LG

Milisavljević: Nema odustajanja

Na startu prolećnog dela prvenstva Prve lige Srbije, fudbaleri kraljevačke Sloge su ugostili pirotski Radnički. Odigrali su „beli“ u kišovitom vremenu i blatnjavom terenu odličan meč, bili mnogo boljim rival od borbenih gostiju, ali pobedu nisu ostvarili. Morala je Sloga da se zadovolji remijem 1-1 koji je, s obzirom na položaj Sloge na tabeli, ravan porazu.

Nemam šta da zamerim svojim igračima. Po završetku utakmice sam im rekao da sam ponosan na njih, da su odigrali vrhunski meč, dali sve od sebe, prosto nismo imali sreće. A sreća je nekada najbolji igrač – kaže Darko Milisavljević, trener kraljevačke Sloge. – Fudbal je đavolska igra, napadaš, budeš bolji i ne pobediš. Sve vreme smo igrali ofanzivno, sve se dešavalo na polovini rivala, jedan kiks na utakmici smo skupo platili, ali prosto je neverovatno da posle toga nismo uspeli da postignemo više od jednog gola. Želja, htenje, istrajnost, upornost, sve je krasilo igrače Sloge u ovom susretu, ali za takav trud nisu adekvatno nagrađeni. Ovo su utakmice u kojima nismo osvojili bod, izgubili smo dva.

Novi težak ispit na novosadskom Štrandu - Djordje Andrić (beli dres) uzdanica kraljevačkog porvoligaša Foto: G. Šljivić

Duel sa Radničkim je pokazao da su tokom zimskog prelaznog roka u Kraljevu odradili dobar posao. Mijić, Ilić, Gočanin, posebno napadač Mrđa ostavili su odličan utisak, ništa slabiji nisu bili u nastavku Šarac i Amos. Nije debitovao odlični Zlatković jer je iz pančevačkog Dinama preneo crveni karton, ali će beli dres obući u Novom Sadu.

Jako sam zadovoljan grupom, igračima sa kojima sa protekli zimski period radio. I tada sam rekao da su stigla prava pojačanja, odlični igrači sa izuzetnim ljudskim karakteristikama. Radili smo u uslovima koji ne priliče jednom prvoligašu, ali se tu videlo jedinstvo i sloga među igračima. Ćutali su i radili, davali sve od sebe. Ubeđen sam da će propušteno iz meča sa Radničkim da nam se vrati negde, prosto mora. Zaslužili smo. Naša pozicija je teža nego što je bila. Da prvenstvo počinje sada, potpisao bih da bi Sloga bila u gornjoj polovini tabele. Ovako, moramo da jurimo skoro nemoguće, da uvećamo siromašan bodovni saldo i opstanemo. Misija je nemoguća, ali odustati nećemo.

Sloga u nedelju gostuje drugoplasiranom Kabelu, ekipi koja je jesenas slavila u Kraljevu i koja trenutno ima 20 bodova više od „belih“.

Odličan tim, sjajno vođen i ekipa koja je od svih prvoligaša najduže na okupu, sa najmanjim promenama u timu. Pojačanja, koja su ove zime doveli, su ih učinala još jačim i sa pravom su, uz Radnički iz Kragujevca, glavni kandidati za ulazak u Superligu. Tako gledano, šanse su nam minimalne, ali Kabel je izgubio prvo kolo, očigledno da može da se igra i da ćemo mi tražiti svoju šansu. Nama je svaki naredni meč u ligi kvalifikacioni, nemamo pravo na izbor i kalkulacije. Borićemo se za svaki pedalj terena, svaki aut, svaki korner i videćemo šta će na kraju te borbe biti. U svakom slučaju, idemo u Novi Sad da odigramo najbolje što možemo, nećemo ništa menjati u igri – zaključuje Darko Milisavljević, šef struke kraljevačke Sloge.

Zbog kartona u Novom Sadu neće igrati Mijić i Veljović, dok se u tim vraća Zlatković. Utakmica Kabel-Sloga na programu je u nedelju od 13 časova.