XS
SM
MD
LG

Naši stali u kvalifikacijama

Kvalikacijama za distancu slobodnim stilom u Obertsdorfu je počelo Svjetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama. Troje reprezentativaca Bosne i Hercegovine nastupilo je prvog dana na Svjetskom prvenstvu u nordijskim disciplinama, kvalifikacijama za distancu 15 kilometara kod muškaraca, odnosno 10 kilometara za žene, slobodnim stilom.

Nažalost, nisu imali uspjeha i nisu uspjeli da se plasiraju u glavnu trku. Kod djevojaka, Sari Plakalović je za malo izmaklo mjesto u glavnoj trci. Ona je kvalifikacionu trku na 5 kilometara završila kao 15. sa vremenom 14:34.2 minute, a to je bilo svega sedam sekundi sporije od 10. Sare Ponye iz Mađarske, koja je uhvatila posljednju kartu za glavnu trku.

Kod muškaraca, trku kvalifikacija na 10 kilometara naš Miloš Stević završio je na 28. mjestu sa vremenom 27:41.5, što je bilo tri minute sporije od pobjednika Marka Chanlounga sa Tajlanda, odnosno više od minut sporije od 10. Niksa Saulitisa iz Latvije, koji je ušao u glavnu trku. Stefan Anić je stigao na cilj kao 63