XS
SM
MD
LG

Gajićeva i Petrović najbolji u Prnjavoru

Foto: Aleksandar Atić

Atletičarka Jelena Gajić i teniser Dražen Petrović  na večerašnjoj manifestaciji „Izbor sportiste godine“ proglašeni su za najbolje sportiste opštine Prnjavor u 2020. godini.

U konkurenciji za najbolju sportistkinju osim Gajićeve bile su odbojkašica Dajana Petrović, članice tekvondo kluba Jovana NJegovan, džudo kluba Milica Krajišnik i bokserskog kluba Tatjana Drinić, a kod sportista osim Dražena Petrovića bili su i fudbaler Danko Segić, košarkaš Dejan Jovanović, rukometaš Nikola Dujaković, tekvondoista Bojan Malešević, kik  bokser Slađan Ostojić, karatista Slaviša Podgorac,  atletičar Nikola Petrović , šahista Simo Đurić, bokser Filip Burić i džudista Dejan Milijaš.

Za najperspektivnije sportiste proglašeni su atletičari Jovana Radulović i Filip Radulović, a za najuspješnije mlade sportiste atletičari Kristina Stojković i Damjan Grumić.

Atletski klub „Prnjavor“ je najuspješniji u individualnom, a Košarkaški klub „Mladost buldogs“ u kolektivnom sportu.

Posebna priznanja uručena su Milanu Kosiću kao najuspješnijem rekreativcu, džudistima Dariji Stojanović i Nikoli Moravcu za vrhunski sportski rezultat ostvaren izvan opštine Prnjavor, sportskom klubu “Prvi korak“ za 10 godina postojanja i odbojkaškom klubu „Ukrina“ za četiri decenije rada.

"Čestitam  svim nagrađenima na postignutim rezultatima tokom prošle godine, a posebne čestitke Jeleni i Draženu jer su njihovi rezultati bili najbolji ne samo na području naše opštine nego u BiH, što ih je i kvalifikovalo za ovu nagradu. Uvjeren sam da će svi ovi sportisti, koji su i dobri ljudi, učenici i studenti,  biti odličan uzor mladim generacijama koje dolaze", rekao je načelnik opštine Darko Tomaš.