XS
SM
MD
LG

Banjički bastion pao pred Lučancima

Foto: H.D.Vujanović

Nakon pobede u gostima nad Voždovcem, Rad na svom bunjištu dočekuje posrnulu Mladost. Naime, Lučanci su loše startovali ovog proleća, imaju dva poraza na strani i dva remija kod kuće. Ako se u obzir uzme i jesenji deo, na poslednjih 12 utakmica imaju samo jednu pobedu i to nad Novim Pazarom kod kuće, uz 5 nerešenih i 6 poraza. Dakle, bodovi nasušno potrebni za opstanak za obe ekipe.
Posle ispitivanja snaga u uvodnim minutima, Rad preuzima inicijativu, napada, dok se gosti opredeljuju za kontranapade. Prvu šansu imaju domaći u 19. minutu, posle lepog prodora Šarić je uposlio Kaluđerovića na desetak metara od gola, međutim ovaj je šutirao traljavo, pravo u golmanovo naručje.
U 32. minutu mladi Karaklajić je napravio dar mar u odbrani gostiju, oslobodivši se driblinzima dva igrača uputio udarac sa oko 12 metara, ali je Milović paradom zaustavio udarac. Zatim je Busnić u 36. minutu uzdrmao prečku uputivši snažan udarac sa dvadesetak metara. Prvo poluvreme je završeno bez golova i pored nekoliko izglednih prilika koje je imao Rad.
I u nastavku su Građevinari krenuli od samog starta da atakuju na gol Lučanaca, sa željom da što pre dođu do vodećeg gola. Nije bilo prilika sve do 63. minuta kad je nakon udarca iz ugla Karaklajić glavom gađao gornji ugao, ponovo je Milović bio siguran na golu. A onda brz kontranapad gostiju u 68. minutu i Bojović dovodi goste u vođstvo. 
Domaći kreću na sve ili ništa, bacaju sve karte na napad, Busnić u 76. minutu šutira iskosa sa oko 12 metara pokraj stative. I pored svih napora da dođu makar do remija igrači domaćih ne uspevaju da postignu gol i gube vredne bodove kod kuće. Prvenstvo se nastavlja već u sredu, Rad pod Bagdalom gostuje Napretku, dok Mladosti u Lučane stiže Zlatibor.

RAD - MLADOST 0:1 (0:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Minaković Nenad. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Šutulović Milan. STRELAC: Bojović 68.min (Mladost). ŽUTI KARTONI: Blažić (Rad), Šatara, Bojović i Radivojević (Mladost).
RAD: Kahriman, Đorić (Tučević), Kaluđerović, Ciger, Mladenović (Jovanović), Busnić, Lazarević, Šarić (Damnjanović), Blažić, Radivojević, Karaklajić (Stanisavljević). 
MLADOST: Milović, L.Jovanović (Odita), S.Jovanović, Kos (Radivojević), Mićević, Redžis (Ožegović), Cvetković, Ješić, P.Jovanović, Bojović, Šatara.