XS
SM
MD
LG

Sportisti na ''kolektivnom godišnjem odmoru''

Kaže Štab Republike Srpske za vanredne situacije  da nema  takmičenja , sem u profesionalnom sportu, narednih sedam dana!

Nisu nam, a trebali su (mada je meni sve jasno) reći  ko su to profesionalci u Republici Srpskoj.

Ok, imamo tri fudbalska kluba. Oni su profi. Imamo nešto odbojkašica i odbojkaš u Premijer ligi  i oni su (valjda) profi. Imamo nekoliko rukometnih klubova, opet u Premijer ligi, pa da i njih smatramo profi sportom, ali mislim da je taj naš profesionalizam ustvari  izrugivanje profi sportu!!!

Profesionalci, ako bi baš  precizno gledali bi mogli biti fudbaleri Borca, Krupe i Radnika, rukometaši Borca i Sloge Doboj, odbojkašice Bimal Jedinstva, košarkaši Igokee i Borca i eventualno Bratunca. Izvinjavam se ako sam neki klub  ''zaboravio'', nije namjerno. Da možda tu treba svrstati i odbojkašice BL Voleja.

Ostalo su pojedinci koji vole da se takmiče, a nalaze se u nekim klubovima. Ili najprostije rečeno, klasični amateri!  Nakon odluke Štaba za vanredne situacije reagovao je Odbojkaški savez Republike Srpske  i otkazao nastavak takmičenja. Dakle narednih sedam dana, dok važe odluke, nema odbojke, a tako će (morati) biti i sa košarkom, rukometom i ostalim dvoranskim sportovima, a ako bi se precizno sve to tumačilo ide ''katanac'' i na stadione, fudbalske.

Sačekaćemo da vidimo, a prije samo četiri dana dvorane su nam bile pune. U jednom gradu, na džudo takmičenju 800 učesnika, jedan dan, pa drugi, isto tako... Gdje su tada bile raznorazne policije, inspekcije... Može takmičenje sa 800 učesnika, ali ne trening sa 20 sportista!!!

Neće valjda korona na džudiste!!! Ne znam? Ili neće na profesionalne sportiste?

Nisam specijalista epidemiolog , a bilo bi dobro da specijalista epidemiolog , pa makar bio i ministar, bude precizniji kod donošenja i saopštavanja  odluka o zabrani sportskih aktivnosti.

Znam ja da ministar i nema potrebe da zna ko je profesionalac, ko nije, ali kad saopštava takve odluke, da ne bi bilo zabune, mora se konsultovati sa kolegom.  Nije to tako teško!

Ovako ostaje da nagađamo šta je to profesionalni sport, a kada pogledam stanje u društvu daleko smo mi od profesionalizma u mnogim sferama života!!!

Što se sporta tiče, sve je to rekreacija, a kako su rekli da se zatvaraju i sale za rekreaciju, idemo sportisti na odmor. Od sedam dana, a možda i duže!!! Samo da vam ne bude kao muzičarima!!!