XS
SM
MD
LG

Sportisti Republike Srpske mogu nastaviti takmičenja

Ministarstvo porodice omladine i sporta Vlade Republike Srpske pojasnilo je jučerašnju odluku o zabrani sportskih aktivnosti i treninga u narednih sedam dana. To odluku je donio Republički štab Republike Srpske za vanredne situacije, a zbog povećanog broja oboljelih od Kovid 19. Danas je Ministarstvo porodice, omladine i sporta izdalo saopštenje u kojem stoji:

Obavještavamo sve sportske organizacije da je Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije Vlade Republike Srpske od 4. marta u tački 10 propisana zabrana za organizovanje  rekreativne aktivnosti , trenažni proces i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija svih uzrasta osim profesionalnih aktivnosti uključujući i trenažni proces istih.

Navedenim  zaključkom zabranjeno je organizovanje sportskih događaja kao i drugih sportskih aktivnosti, osim takmičarskih aktivnosti koje su predviđene kalendarima takmičenja od strane sportskih saveza Republike Srpske, sportskih saveza na nivou BiH i međunarodnih sportskih asocijacija za sve uzraste kao I trenažnog procesa za iste.

Organizacija društvenih aktivnosti mora biti u skladu sa uputstvom JZU ‘’ Institut za javno zdravstvo Republike Srpske’’, u kojem  je između ostalog propisano fizičko rastojanje izeđu lica i obavezno nošenje zaštitnih maski.

Podsjećamo  da je istom odlukom zabranjeno okupljanja u grupama većim od 50 lica i da se ista odnosi I na sportske događaje, stoji u dopisu Ministarstva porodice omladine i sporta Vlade Republike Srpske.