XS
SM
MD
LG

Bijeljina cilj druge i start treće etape trke "Beograd-Banjaluka"

Bijejina će i ove 2021. godine biti dio biciklističke trke "Beograd – Banjaluka", što je bilai prethodnih 14 godina, navodi se na zvaničnoj stranici trke “Beograd – Banjaluka".

Cilj druge etape koja kreće 23. aprila iz Obrenovca je u Bijeljini, ali i start treće koja će biti vožena 24. aprila od Bijeljine do Vlasenice.

"Bijeljina kao grad na tromeđi država i raskršću važnih puteva snažno pomaže i sa zadovoljstvom učestvuje u organizaciji biciklističke trka Beograd – Banjaluka. Sama činjenica da se trka nalazi u kalendaru Svjetske biciklističke unije (UCI) u prvoj kategoriji, i da učestvuju takmičari sa skoro svih kontinenata sa profesionalnim ekipama, čini nas ponosnim što smo značajan dio ove zaista fantastične priče, već 15 godina. Ova biciklistička trka je, godinama unazad, najveća sportska manifestacija u Bijeljini i postala je prepoznatljiv brend našeg grada. Veliki broj građana koji prati trku svake godine govori u prilog njenog značaja i zainteresovanosti stanovnika našeg Grada”, rekao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine a prenosi stranica “Beograd – Banjaluka".

Petrović ističe da će grad Bijeljina bicikliste, koji bi trebalo da dođu iz više od 25 zemalja, dočekati raširenih ruku.

"Stanovnici i posjetioci Bijeljine našem Gradu daju brojne epitete, ali ocjena na koju smo najponosniji je da smo grad mladih i sporta. Bijeljinski sport je postao primjer kako vjera u uspjeh i posvećenost cilju daju rezultate. Biciklistička trka Beograd – Banjaluka pomaže nam da i u ovom segmentu, izrastamo ne samo u sportskom, nego i u privrednom i turističkom smislu u središte sjeveroistočne Republike Srpske, odnosno, Bosne i Hercegovine, koji po značaju sve više zauzima i važno mjesto na mapi regiona.I ove godine Grad Bijeljina dočekaće bicikliste otvorenog srca i biće dobar domaćin svim učesnicima, takmičarima i njihovim timovima omogućivši im da vrijeme provedeno u našem gradu ostane u divnom sjećanju i sa jasnom porukom da ih očekujemo i sledeće godine", rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Da trka ima veliki značaj na grad Bijeljinu govori i podatak da je trka "Beograd-Banjaluka" doprinijela polularizaciji biciklizma u ovom gradu. Nedavno je u Bijeljini osnovan biciklistički klub, koji broji više od 100 aktivnih članova.

"Svakako je osnivanju biciklističkog kluba doprinijela i ova trka. Takođe, ponosni smo i što su dva člana novoformiranog kluba, Dragiša Jović i Miroslav Lakić, učestvovali nekoliko puta u trci Beograd – Banjaluka. Pored direktnog značaja dvodnevnog održavanja trke u Bijeljini, čime se omogućava mladim članovima kluba da stiču iskustvo gledajući profesionalne bicikliste uživo, ponosni smo na sve veći broj rekreativaca koji su, motivisani ovom trkom, počeli da voze bicikl i kao značajan segment razvoja psihofizičkih sposobnosti i zdravog načina življenja. Takođe, zahvaljujući učešću Grada u trci, u proteklom periodu izgrađen je veliki broj biciklističkih staza koje su našim građanima obezbjedile bezbjedniju, sigurniju i lagodniju vožnju biciklima", rekao je Petrović.