XS
SM
MD
LG

Najava 27. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je 27. kolo Premijer lige. Derbi se igra u nedelju od 17:30h ali će biti još nekih zanimljivih mečeva.

Kolo otvaraju Barnli i Arsenal u subotu u 13:30h. Arsenal će u ovom meču vjerovatno nastupiti u kombinovanom timu jer im slijedi prvi meč osmine finala Lige Evrope gdje će igrati protiv Olimpijakosa. Generalno, Arsenal je često dolazio do bodova protiv Barnlija ikao bi Barnli odigrao dobro. Barnliju trebaju bodovi u borbi za opstanak i morali bi iskoristiti činjenicu što Arsenalu fokus nije na ovom meču te bi trebali barem bod uzeti.

Od 16h sastaju se Šefild Junajted i Sautempton. Šefild ulazi u ovaj susret nakon što su savladali Aston Vilu ali i dalje su jednom nogom u drugoj ligi i trebalo bi se desiti čudo da opstanu. Međutim, neće biti pretjerano čudo ako urade nešto u ovom susretu jer je Sautempton u katastrofalnoj formi i potpuno su se raspali nakon poraza 9-0 od Junajteda. Generalno ne treba očekivati spektakl i mnogo golova i jedan gol će vjerovatno odlučiti pobjednika.

Od 18:30h sastaju se Aston Vila i Vulverhempton. Vila je i dalje u gornjem dijelu tabele iako su u prošlom meču izgubili od Šefilda. Sigurno sada žele da se vrate pobjedama a protiv sebe imaju tim koji je igrao sjajno u februaru i koji na poslednjih pet mečeva ima 11 bodova. Nuno Espirito Santo proglašen je i za trenera mjeseca u februaru a sigurno želi nastaviti dobar nizu u lokalnom derbiju. Vila je slavila u prvom meču sezone ali sada je upitan nastup Griliša. Bez njega će Vili biti mnogo teže.

Od 21h nas čeka sjajan meč. Bar je u najavi tako. Naime, sastaju se Brajton i Lester. Brajton igra sjajan fudbal i prosto je nevjerovatno da nemaju bar nekih 35 bodova s obzirom na igru. Jedini pravi problem je što nemaju efikasnog napadača ali igraju sjajan fudbal. Lester ima brojne probleme sa povredama. Medison i Barns ne igraju a i Evansov nastup je upitan. U krizi su i treba im pobjeda ali im neće biti lako savladati neugodni Brajton.

Program u nedelju otvara derbi začelja. Od 13h sastaju se Vest Brom i Njukasl u veoma bitnom meču u borbi za opstanak. VBA je dobio proteklog vikenda ekipu Brajtona mada ni sami ne znaju kako ali su dobili i ostali koliko toliko u igri za opstanak. Od problema sa koronom, Njukasl je ubjedljivo najgori tim lige. Imali su povremen blistave momente kao što je pobjeda nad Evertonom ali zaista su loši i blijedi. ovde moraju ostati bazrem neporaženi. Inače, ispadanje je sve realnije.

Od 15h sastaju se Liverpul i Fulam. E ovo je meč gdje je stvarno teško nešto predvidjeti. Liverpul je očajan i trenutno su u nizu od pet uzastopnih poraza na svom terenu što im se prvi put u istoriji desilo. Fulam je defanzivno dobar ali je problem postizanje golova. Realno, sve djeluje da se Liverpul mora istresti na nekome. Ali već je par puta djelovalo pa se nije desilo. Tako da, neće biti čudo ako i Fulam uzme neki bod na ''Enfildu''.

Od 17:30h sastaju se Mančester Siti i Mančester Junajted. Siti igra svemirski fudbal u poređenju sa ostalim klubovima. Nije to onaj lepršav fudbal sa 4-5 golova po meču ali je to toliko moćno da imaju 20 vezanih pobjeda u svim takmičenjima a djeluje da Pep nikad nije bolje posložio odbranu u svojoj karijeri. Junajted je zaista blijed u poslednje vrijeme i muče se sa postizanjem gola. Poznavajući Solskjera, igraće na 0-0 u ovom meču ali je prosto nerealno da Junajted nešto napravi u ovom meču ako se gleda forma ekipa a i sama igra.

Od 20:15h Totenhem dočekuje Kristal Palas. Moguće da će Murinjo kombinovati ekipu jer mu slijedi meč u Ligi Evrope protiv Dinama. Svakako im je fokus na tom takmičenju. Međutim, ne smiju se previše opustiti jer je Palas mnogo puta znao uzeti bodove ekipama iz vrha. Na kraju krajeva, uzeli su i Totenhemu bod u prvom dijelu sezone. Ovo potencijalno ne djeluje kao spektakularan meč ali nadamo se da će nas ove ekipe demantovati.

U ponedeljak nas očekuju još dva meča. Od 19h igra se jedan od najzanimljivijih mečeva u kolu i može se reći derbi u borbi za Ligu šampiona. Naime, Čelsi dočekuje ekipu Evrtona. Ekipa Čelsija ne zna za poraz otkako je Tuhel tu. Ne umiru u ljepoti ali su zato defanzivno čvrsti i koriste svoje šanse. Everton u poslednje vrijeme igra odlično iv ezali su tri pobjede bez primljenog gola. Iz ugla Evertona i bod je dobar u ovom meču a vidjećemo ko će biti uspješniji u duelu dva bivša trenera PSŽ-a.

Poslednji meč u kolu mogao bi biti prava poslastica. Od 21h igraju Vest Hem i Lids. Gledajući kako ove dvije ekipe igraju tokom sezone, prosto djeluje da bi ovde moralo biti dosta golova. Pogotovo naravno jer Lids igra takav fudbal. Vest Hem nije možda toliko efikasan i atraktivan po stilu igre ali igraju spektakularnu sezonu i bore se za Evropu. Iako je Lids uvijek nezgodan, doaći su favoriti i trenutna forma ukazuje da će tu ulogu i opravdati.