XS
SM
MD
LG

Odlični rezultati Nikoline Dragoljević na Svjetskom prvenstvu za juniore

Paljanka Nikolina Dragoljević nakon što je ostavila dobar utisak na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Kortini d' Ampeco u februaru prethodne sedmice je nastupala na Svjetskom juniorskom prvenstvu u bugarskom Banskom.

Nikolina je nastupila u slalomu i veleslalomu i što je najbitnije završila je obje trke, jednu na 32. mjestu, jednu na 35. mjestu.

Prvo je vozila veleslalom i zauzela 35. mjesto sa zaostatkom od 27 sekundi za pobjednicom, Hanom Elfman Aronson iz Švedske. Jako je bitno napomenuti da je Šveđanka redovna osvajačica bodova i podijuma na trkama Evropa kupa, a već je bilježila i startove na trkama Svjetskog kupa u skijanju. U veleslalomu je nastupilo 72 takmičarki.

U slalomu je zauzela 32. mjesto sa 21 sekundom zaostatka za pobjednicom Italijankom, Sofijom Matiu, a koja iza sebe već ima zapažene rezultate i u Evropa kupu. Ukupno je u slalomu nastupilo 69 takmičarki. 

U konkurenciji muškaraca nastupili su Milivoje Mačar i Dino Terzić, međutim njih dvojica nisu uspjeli da ostvare plasman jer su odustali i u slalomu i u veleslalomu.