XS
SM
MD
LG

Dobro nam došao Vico

Danas je izborom Vice Zeljkovića za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, okončan jedan pa gotovo dvogodišnji put.

 Krenuli smo tada kolega i  prijatelj Slavko Basara, a nakon  spoznaje da neko čini sve da uruši Fudbalski savez Republike Srpke, preko krovne fudbalske organizacije, u borbu.

Dan po dan, smo izbijali ciglu iz tvrdog zida. Bio je to mukotrpan posao. Mnogi unutar Fudbalskog saveza Republike Srpske bili su protiv nas. Činilo se da radimo Sizifov posao. Mi smo znali da nije.

Nastavili smo uporno, bez oduzimanja gasa. Tada kreće i mladi i ambiciozni predsjednik Borca i sve postaje lakše. Zidovi su počeli pucati, cigle ispadati, pa je uslijedila smjena prvo u Fudbalskom savezu Republike Srpske, a evo danas je Vico Zeljković izabran za predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

To je praktično vrh onoga što smo Basara i ja radili...Zbog budućnosti našeg saveza, ali i bolje saradnje FSRS I FS BiH.

Nisam bio prisutan današnjem izboru, zbog povrede na skijanju, ali je zadovoljstvo ogromno. Uspjeli smo u svojim namjerama.