XS
SM
MD
LG

Kraljević ugostio predstavnike Atletskog saveza Srpske

Bez podrške opštine i načelnika Miroslava Kraljevića rezultati koje postižu vlasenički atletičari sigurno ne bi bili ovako značajni – složili su su se predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić i Sreto Krstić, predsjednik i trener Atletskog kluba Vlasenica, nakon sastanka sa prvim čovjekom opštine.

“Opština će nastaviti da podržava rad atletskog kluba, koliko god to bude moguće, jer mi se trudimo da podržimo sve ono što doprinosi da se za Vlasenicu  zna po pozitivnim vrijednostima, a ovaj klub to svakako jeste. Dokaz tome je i činjenica da se klub finansira iz opštisnkog budžeta, a neki od atletičara su i nagrađivani za postignute rezultate”, obećao je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Duško Ivičić, predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske, ističe da je sastanak sa Kraljevićem bio veoma konstruktivan.

“Na sastanku se govorilo o aktivnostima  vlaseničkog Atletskog kluba  i saradnji sa lokalnom upravom, te o planovima za naredni period koji uključuju i sanaciju atletske staze, jer naš cilj je da atletika bude podjednako zastupljena u svim dijelovima Republike Srpske”, kazao je Ivičić.

Opština će biti pokrovitelj i suorganizator Državnog prvenstva u atletici koje bi, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, trebalo biti održano u septembru.

“Vlasenica će, poslije 23 godine, biti domaćin Prvenstva Republike Srpske u krosu. Riječ je o pojedinačnom prvenstvu na kome očekujemo učešće oko dvije stotine takmičara i drago mi je što ćemo, nakon toliko vremena, i na ovaj način kraljicu sportova vratiti u naš grad. Dogovorili smo i lokaciju na kojoj će takmičenje biti održano, a to je na području Kule”, naveo je Sreto Krstić, predsjednik i trener Atletskog kluba Vlasenica.

Sastanku su prisustvovali i Goran Đurić, predsjednik Skupštine opštine Vlasenica i Nebojša Matijević, sekretar Atletskog saveza Republike Srpske.

Atletski klub Vlasenica jedna je od najtrofejnijih vlaseničkih sportskih organizacija, a trenutno broji tridesetak članova, od kojih je više od pola mališana starosti do  10 godina. Budući šampioni pored trčanja, kao osnovne discipline, treniraju i skok u dalj i u vis. Članovi kluba Sreto Krstić, Kerim Saračević i Nikola Vasković su među najboljim atletičarima u Srpskoj.