XS
SM
MD
LG

Nova pobjeda Strahinje Stanišića

Reprezentativac Srbije u skijanju, Strahinja Stanišić, ostvario je drugu pobjedu na trkama koje se voze ove sedmice na Kolašinu.

Stanišić je do druge vezane pobjede u veleslalomu stigao danas sa vremenom 1:42-74, što je bilo 63 stotinke brže od drugoplasiranog Hrvata, Filipa Krote. Treći je bio Hjug Mekadam iz Australije sa 86 stotinki zaostatka. Stanišić je ujedno i ostvario najbolje FIS bodove ove sezone, kao i druge najbolje bodove u karijeri.

Milivoje Mačar je u cilj ušao kao 39, dok Marko Šljivić nije uspio da završi prvu vožnju. Od ostalih reprezentativaca BiH, Emir Lokmić je završio na 9. mjestu, a Dino Terzić na 12.

Što se tiče djevojaka, sve bliže podijumu je Nikolina Dragoljević, koja je poslije tri trke na petom mjestu sada završila mjesto iznad sa zaostatkom od četiri sekunde za Čehinjom, Terezom Krejšovom. Druga je bila Jelena Vujičić sa zaostatkom od 1.60 sekundi za pobjednicom, a treća je kroz cilj prošla Sila Kara iz Turske sa zaostatkom od 3.70 sekundi. Teodora Filipović je završila trku na devetom mjestu.

Tokom vikenda, na Kolašinu će se održati još po dvije slalomske trke u obje konkurencije.