XS
SM
MD
LG

Prvo seniorsko zlato za Nikolinu Dragoljević

Mlada paljanska skijašica, sedamnaestogodišnja, Nikolina Dragoljević, slavila je svoju prvu seniorsku pobjedu u karijeri na FIS trkama.

Ona je na prvenstvu Istočnog Timora, koje je za vikend održano na Kolašinu u slalomu slavila pobjedu sa čak deset sekundi prednosti ispred drugoplasirane skijašice sa Kosova, Kijane Krzeiju. Trećeplasirana skijašica iz Hong Konga, Alis Oudri King, došla je sa više od 13 sekundi iza naše skijašice. 

Podijum je izmakao još jednoj našoj mladoj skijašici, šesnaestogodišnjoj, Teodori Filipović, koja je došla u cilj kao četvrta.

U drugom slalomu Dragoljevićeva je završila na trećem mjestu, iza Amerikanke, Simone Muskarele, te domaće predstavnice, Jelene Vujičić. Teodora Filipović je u drugom slalomu odustala.

U muškom dijelu takmičenja u okviru prvenstva Istočnog Timora, prvog dana su Marko Šljivić i Strahinja Stanišić odustali, dok je drugog dana Stanišić dohvatio bronzu, iza Hjuga Mekadama iz Australije i reprezentativca BiH, Emira Lokmića. Marko Šljivić je završio na šesto mjestu.