XS
SM
MD
LG

Bijeljina domaćin cilja druge i starta treće etape trke "Beograd-Banjaluka"

Punih 15 godina koliko traje biciklistička trka “Beograd - Banjaluka" jedan od gradova domaćina je i Bijeljina, a tako će biti i ove godine.


Najveći grad Semberije i jedan od najvjernijih partnera trke biće 23. aprila domaćin cilja druge etape koja kreće iz Obrenovca, a narednog dana karavan će iz centra grada krenuti prema Vlasenici. Gadonačelnik Ljubiša Petrović nije imao dilemu da li Bijeljina treba ostati na trasi trke, već je sa zadovoljstvom prihvatio nastavak saradnje uvidjevši benefite koje gradu domaćinu donosi ovaj događaj.


- Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ugostiti karavan i sportiste iz tridesetak zemalja svijeta. Ovo je još jedan dokaz da smo grad sporta, grad budućnosti i vjerujem da ćemo biti dobro domaćini. Želja nam je da Bijeljinu stavimo na mapu ozbiljnih sportskih događaja, a istovremeno promovišemo zdrave životne navike. To nam nudi ova trka koju jedva čekamo. Daje nam priliku i da iskažemo turistički potencijal, a našim hotelijerima i ugostiteljima da bar malo poprave tešku godinu, s obzirom da će nekoliko stotina ljudi boraviti dva dana u našem gradu - rekao je Petrović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Petroviću na podršci napomenuvši da će trka će ove godine imati četiri etape, a da je Bijeljina jedini grad koji će biti „dupli“ domaćin. Osim dvije pomenute, prva etapa će biti vožena od Beograda do Šapca 22. aprila, dok je posljednja na programu 25. aprila od Prijedora do Banjaluke. 


- Održali smo trku prošle godine u vrlo izazovnom vremenu, a ni sada nažalost nije mnogo bolje. Ipak se nadam da ćemo na cilju u Bijeljini biti moguće da nas dočeka mnogo više publike nego prošle godine. Veliko hvala gospodinu Petroviću što je prepoznao značaj ovog događaja. Hvala i svim ostalim načelnicima i gradonačelnicima, kao i ministarstvima sporta i vladama Srpske i Srbije - rekao je Kuvalja.


Spisak timova koji dolaze je već poznat, a dvostruki olimpijac i čovjek zadužen za sportski sektor Ivan Stević nema sumnju da će po kvalitetu ovo biti najjače izdanje.


- Dolaze nam dva pro kontinental tima, italijanski Bardijani i Novo Nordisk iz SAD-a. To su ekipe koje voze najveće trke na svijetu, a čiji biciklisti imaju pobjede na Điru, Vuelti... Dobili smo prijave ekipa sa četiri kontinenta, a sa zadovoljstvom ističem da smo tek nekoliko dana po otvaranju prijava popunili maksimalan broj učesnika. Na startu će se pojaviti 25 ekipa i 175 biciklista iz trideset zemalja sveta, što je limit za trke prve kategorije kojoj pripadamo - rekao je Stević.