XS
SM
MD
LG

Sportom na koronu ili kako jedni mogu, drugi ne

Čini se da je samo u Republici Srpskoj bavljenje sportom opasno po život. Dok u zemljama u okruženju takmičenja traju, u svim kategorijama, uz propisane mjere, kod nas su većina takmičenja zaustavljena.

Samo profesionalci, kaže jedna tačka odluke Republičkog kriznog štaba, mogu da treniraju i da se takmiče , ostali ne. Sada je donesena odluka i da mogu da rade fitnes centri, ali i dalje sportisti koji nisu profesionalci nemaju mogućnost da treniraju i igraju. Oni mogu igrati samo kolo kod ili oko kuće!

Čini se da su u našoj Republici Srpskoj svi profesionalci, sem fudbalera. Oni u Prvoj ligi očito jesu (takmiče se i treniraju), a ostali nisu.

Ovaj zaključak izvlačimo iz podatka da se Prva liga igra, ali ne i lige ispod nje. Za sve kategorije. Od senior do pjetlića stavljena je zabrana. Mogu , samo oni koji igraju u zajedničkim ligama sa klubovima iz Federacije Bosne i Hercegovine? Kako mogu te, a ostale ne. Znači li to da je korone nema u ''mješovitim'' ligama.

Pogledajmo ostale sportove. Šampionat Republike Srpske za odbojkaše se igra, za odbojkašice će se nastaviti, rukometna prvenstva traju, Prve lige, održavaju se takmičenja u borilačkim takmičenjima,  futsal šampionat i Kup Republike Srpske se igra. Dvoranski su to sportovi, ali se igraju.

 Kako to može, a fudbal ne?  Ko donosi ovakve odluke? Republički štab? Kako onda mogu jedni, a drugi ne. Da li možda imamo pogrešno tumačenje odluke? Da li je pogrešno tumače ovi što igraju ili ovi što ne igraju?

Hoće li konačno neko iz Ministarstva porodice, omladine i sporta izaći i reći kako da se klubovi, sportisti i savezi ponašaju.

Znamo da je teško odlučiti, dozvoliti ili zabraniti, ali ne ide ni ovako. Jedni igraju, drugi čekaju? Koga? Do kada?