XS
SM
MD
LG

Đere bez titule na Sardiniji

Foto: ATP Tour

Laslo Đere nije uspio doći do treće titule u karijeri. Laslo je u finalu Kaljarija izgubio od Sonega u tri seta.

Đere je fantastično otvorio meč i brejkom poveo sa 2-0. Pritisnuo je Sonega i u petom gemu ali nije uspio doći do duplog brejka prednosti. Ipak, u sedmom gemu napravio je novi brejk i poveo je sa 5-2. Sigurnim gemom na svom servisu, Đere je potvrdio dupli brejk te je sa 6-2 dobio prvi set.

Na početku drugog seta i jedan i drugi su propustili po brejk šansu. U četvrtom gemu, Sonego je došao do 15-40. Laci je spasio prvu brejk loptu ali je na drugoj napravio grešku iz forhenda i Talijan je poveo 3-1. Brejk je i potvrdio i poveo je sa 4-1. U sedmom gemu Đere je vratio brejk. Prvo je propustio dvije brejk lopte ali na trećoj je Sonego pogriješio iz forhenda i tako je Đere vratio brejk. 

Nastavio je Đere pritiskati rivala do kraja seta. U 11. gemu imao je dvije brejk lopte ali ih nije iskoristio. Na kraju se otišlo u taj brejk. Đere je poveo sa 2-0 ali je ispustio mini brejk prednosti. Pri rezultatu 5-5, Đere je napravio grešku i omogućio Talijanu set loptu na servis. Sonego je to iskoristio te je sa 7-5 dobio taj brejk.

U trećem setu se vodila velika borba. U petom gemu, Sonego je napravio brejk i poveo je sa 3-2. Imao je Laslo brejk šansu u narednom gemu da vrati brejk ali nije napravio brejk. Do kraja meča Sonego je čuvao prednost brejka te je sa 6-4 dobio set.

I pored poraza Laslo se vratio u TOP50 te će Srbija od sutra imati pet tenisera u TOP50.