XS
SM
MD
LG

Za spas bh fudbala da Borac sutra obavezno izgubi

Već dva dana traje histerija Sarajeva i pristalica ovog kluba zbog odluke da meč sa Borcem iz Banja Luke sudi Elvis Mujić.

Prijeti se Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine  da će biti tužen  ukoliko po njima sudija ošteti Sarajevo. Dakle, već se sudiji stavlja omča oko vrata. Ne bude li bilo kako Sarajevo priželjkuje  ide tužba.

Najbolje bi bilo da Sarajevo samo izabere sudiju ili da  im Borac preda meč.

Za spas bh fudbala i tima sa Koševa, potrebno je da sutra domaćin na Koševu dobije. Bez pogovora!

Da li se Sarajevo prepalo Borca koji gura na dva fronta?

 U ligi im je za petama, a sutra im može doći i za vrat. Ukoliko dobije Borac, a mi kažemo zašto ne bi dobio, dolazi im na dva boda.

U kupu Bosne i Hercegovine Borac je u polufinalu  i ima prednost od plus 3 gola pred revanš drugoligašu Klisu. Dakle, ulazi u finale i čeka Sarajevo ili Tuzla Siti. Blizu su Banjalučani i tog trofeja. Možda ga uzmu, možda ne?   Možda će sutra dobiti Sarajevo, a možda i neće?

 Lopta je okrugla, ali na sve provokacije tima sa Koševa rukovodstvo tima iz grada na Vrbasu se ne oglašava. Gleda svoja posla. Ispravno!

Za spas bh fudbala i dominaciju Sarajeva, prema istupima kluba sa Koševa i njihovih prijatelja,  bilo bi dobro da Vranješ i ostali na Koševu samo statiraju, a  da oni dođu do trijumfa.

Da se ne tuži FS BiH evropskoj kući fudbala, jer ako Elvis ne bude svirao kako Sarajevo traži eto problema. Pa da li je ovakvo ponašanje korektno, da ne kažemo normalno.

Nekada, u vrijeme Svetozara Vujovića tim sa Koševa je bio oličenje fer pleja, a danas? Danas je ovo Sarajevo daleko od ondašnjeg  Sarajeva. Svjetlosne godine.

Dakle, ponavljamo, najbolje bi bilo da Borac sutra statira, da bi želje Sarajeva bile ispunjenje, da se sačuva fudbalski savez Bosne i Hercegovine, da Elvis svira kako sarajevska čaršija želi i da Sarajevo ne bi ispalo  - tužibaba.