XS
SM
MD
LG

Strahinja Stanišić prvak Srbije u slalomu, odlični nastupi Marka Šljivića

Strahinja Stanišić

Skijaši svoje posljednje takmičarske dane na snijegu za ovu sezonu broje na Kopaoniku gdje se ovih dana održava prvenstvo Srbije u slalomu i veleslalomu.

Prvak Srbije u slalomu postao je Paljanin Strahinja Stanišić. On je u ukupnom plasmanu zauzeo drugo mjesto iza bh. reprezentativca, Emira Lokmića, sa zaostatkom od 76 stotinki. Dino Terzić je bio 12, Milivoje Mačar je završio na 27. mjestu, a Marko Šljivić je odustao u prvom laufu.

Kod djevojaka, Maja Tadić je zauzela peto mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji sa zaostatkom od 6.46 sekundi za Andreom Komšić iz Hrvatske. Andrea Komšić ima nastupe u Svjetskom kupu, baš kao i drugoplasirana reprezentativka Srbije, Nevena Ignjatović, koja je zaostala 11 stotinki. Treća je bila Nika Tomšić iz Slovenije, također djevojka koja je kretala u Svjetski kup. Nikolina Dragoljević je zauzela 10. mjesto. Teodora Filipović nije uspjela završiti trku.

Jučer je vožen veleslalom, a tu je Marko Šljivić zauzeo drugo mjesto sa 58 stotinki zaostatka za Italijanom Simoneom Galinom. Treći je bio Slovak, Jan Sanitrar sa zaostatkom od 74 stotinke. Milivoje Mačar je zauzeo 22. mjesto, a Emir Lokmić i Dino Terzić nisu završili trku, baš kao ni Strahinja Stanišić.

Kod djevojaka, Nikolina Dragoljević je zauzela 12. mjesto, a Teodora Filipović je bila 18. Maja Tadić nije završila trku. 

Danas se vozio novi veleslalom u okviru juniorskog prvenstva Srbije, a tu je Maja Tadić zauzela ponovo peto mjesto sa 7.79 sekundi zaostatka za Andreom Komšić, a lijepo zvuči podatak da je iza nje završila Nevena Ignjatović, znatno iskusnija srpska reprezentativka, učesnica Svjetskog kupa. Nikolina Dragoljević je u cilj ušla kao osma, a Teodora Filipović je odustala u drugoj vožnji. 

Kod muškaraca, Marko Šljivić je zauzeo treće mjesto sa zaostatkom od 2.03 sekunde za pobjednikom Simoneom Galinom, dok je drugi bio Slovak, Jan Sanitrar. Milivoje Mačar, Emir Lokmić, Dino Terzić, kao i Strahinja Stanišić nisu uspjeli završiti trku.

Sutra se vozi još jedan slalom na Kopaoniku.