XS
SM
MD
LG

Đurđević predsjednik, Šaraba u Upravnom oboru

Na juče održanoj Skupštini Košarkaškog saveza Republike Srpske izabran je novi predsjenik saveza g-din Aleksandar Đurđević. Pored predsjednika izabran je i novi Upravni odbor u kojeg su pored predsjednika saveza g-dina Đurđevića izabrani: Goran Cvikić (PKO BL), Dragan Mrdić (PKO RH), Stevo Todorović (PKO BN), Mladen Antunović (PKO DO), Siniša Kovačević i Vladimir Šaraba.

Na Skupštini su usvojeni:
1. Izvještaj o radu Izvršnog odbora između dvije Sjednice Skupštine KSRS;
2. Izvještaj o radu članova Upravnog odbora KS BiH iz KSRS;
3. Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju KSRS za 2020. godinu;
4. Izvještaj Nadzornog odbora KSRS;

Usvojen novi statut KSRS koji je usklađen sa novim zakonom o sportu RS, te imenovan Nadzorni odbor za period od 4 godine.

Od 33 delegata Skupštini je prisustvovalo 30 delegata

Odmah po izboru za predsjenika KSRS Aleksandar Đurđević dao je izjavu za medije
 

“Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene. Zahvaljujem se i prethodnom rukovodstvu na čelu sa Borisom Spasojevićem, koje je sve napravilo da naš Savez bude jedan od najreprezentativnijih. Kao novi predsjednik imam čistu situaciju i imam veliku obavezu da rad saveza dignem na još jedan viši nivo. Današnje odluke su donesene jednoglasno. Već od ponedeljka ćemo zasukati rukave i nastaviti pravcem koji su utvrdili prethodnici”, rekao je Đurđević.

U fokusu novog predsjednika će biti finansije.

“U bližoj i daljoj budućnosti na čemu moramo raditi su finansije. Pogotovo u ovim vremenima krize. Radićemo na tome da pronađemo generalnog sponzora. Obići ćemo sve područne saveze, sve klubove, da vidimo šta možemo uraditi da pomognemo. Rad sa mlađim kategorijama je naravno naš prioritet. Tu je i saradnja sa Košarkaškom savezom Srbije i ministarstvom sporta. Probaćemo i nešto novo uvesti. Ja sam mlad čovjek i želim to da uradim”, izjavio je predsjenik KSRS.