XS
SM
MD
LG

Prepolovljena Super liga

Iako su ostali bez svih šest engleskih klubova, čelnici Superlige ne odsutaju od novoformiranog takmičenja!

U utorak veče, tačnije negdje oko ponoći, preostali članovi SL održali su hitan sastanak nakon čega su saopštenjem obrazložili javnosti svoje dalje korake.

- Evropska Superliga je ubijeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se mijenja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš prijedlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posljedica pandemije.

- Takođe bi ponudila i materijalno unaređenu solidarnu isplatu svim fudbalskim dioničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odlika zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubijeđeni smo da se naš prijedlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja.

- S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmjenu projekta, sa tim da ćemo uvijek na umu imati naše ciljeve da navijačima ponudima najbolje moguće iskustvo, a pritom i unapređenu solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu - stoji u saopštenju.

U međuvremenu se oglasio i Andrea Anjeli, prvi čovjek Juventusa, koji je za italijanske medije poručio da među klubovima Superlige postoji "pakt krvlju" i da će ona 100 odsto uspjeti.

Podsjetimo, Superliga je sada ostala sa samo šest članova. U pitanju su Real, Atletik, Barselona, Juventus, Inter i Milan. S tim da se i Neroazuri kolebaju kada je u pitanju ostanak.