XS
SM
MD
LG

Fortuna i Lokomotiva remizirali

ŽFK Lokomotiva Brčko

Utakmica 16. kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine odigrana u Živinicama između Fortune i Lokomotive Brčko bila je od velikog značaja za oba tima. Domaći su u trci sa Banja Lukom, kojoj su i nakon ovog kola ostali na dva boda od zone ispadanja, dok sa druge strane Lokomotiva je tražila drugi trijumf u nastavku sezone.

Iz prvog poluvremena izdvojili smo nekoliko prilika za gošće. Prva već u trećoj minutu kada je u kaznenom prostoru nepropisno zaustavljena Zukić, a glavna sutkinja Durmo pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost je preuzela Damjanović, ali njen pokušaj pročitala je Trako i zaustavila njen udarac. Međutim, taj promašaj nije obeshrabrio lokosice, koje su igrale još atrktivnije i čvršće. Pet minuta kasnije nakon asistencije Smiljanić pokušala je i Vujadin, ali samo u golmanicu Trako.

Prvi pokušaj domaće su imale u desetom minutu nakon što je slobodan udarac sa nekih 25 metara iznudila Oštraković, a upravo je ona i šutirala, ali je to otišlo pored desne stative. U 31. minutu Fortuna je došla do vodstva. Kešetović je prebacila dugom loptom zadnju liniju Lokomotive, a brzonoga Mujanović to koristi i zabija za 1:0. Međutim, četiri minuta kasnije Lokosice se vraćaju u igru. Vasiljević je jednom dugom loptom iz slobodnog udarca sjajno pronašla Damjanović, koja ovakve prilike ne propušta i glavom šalje loptu u gol za 1:1, a tako se i završilo prvo poluvrijeme.

U nastavku, indetična slika na terenu. Lokomotiva je napadala i bila organizovanija, dok je i Fortuna bila takođe organizovana, ali više u defanzivnom smislu. Na prvu šansu čekalo se do 55. minute kada je Kešetović pokušala iz slobodnog udarca, ali je Vasić to odbranila. U 61. minutu nakon ubačaja iz kornera pokušala je za gošće Smiljanić, ali je to otišlo pored gola. Deset minuta poslije Damjanović je pokušala, ali njen udarac ide preko gola. U 75. minutu još jedan pokušaj Smiljanić, ali je malo nedostajalo da Lokosice povedu sa 1:2. Do kraja, nije bilo previše opasnih šansi, pa je ostalo 1:1 i tako su ova dva tima drugi put remizirala u ovoj sezoni.

ŽFK Fortuna Živinice - ŽFK Lokomotiva Brčko 1:1 (1:1).
Stadion: Gradski u Živinicama.
Gledalaca. 0.
Glavni sudija: Ilma Durmo (Zenica).
Pomoćnici: Medina Šut (Zenica), Nejra Ališapgo (Sarajevo).
Žuti kartoni: Fortuna (Pejić, Mujanović, Oštrakovi), Lokomotiva (Crnobrnja, Vujadin).
Crveni karton: Andrea Crnobrnja u 93. minutu (Lokomotiva Brčko).

Fortuna: Trako, Ćorbić, L. Oštraković, Dž. Oštraković, Selimović, Hasić, Hodžić (od 87. Šećić), Pejić, Kešetović (od 65. Žunić), Noćajević, Mujanović.

Trener: Nermin Karić.

Lokomotiva: Vasić, Ilić, Džanić, Zukić, Trujić, Vujadin, Smiljanić, Crnobrnja, Dabić, Damjanović, Vasiljević.

Trener: Milorad Ilišković.

ŽFK Fortuna Živinice


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6