XS
SM
MD
LG

Borac rutinski u finle Kupa

Fudbaleri Borca rezultatom 2:1 su savladali Klis na stadionu Rođeni čime su osigurali plasman u finale Kupa BiH, gdje ih čeka bolji iz današnjeg duela Sarajeva i Tuzla Cityja.

Nakon pobjede od 4:1, Borac danas nije imao previše zadatak, a rano je i poveo. U 12. minuti najbolji fudbaler Banjalučana Goran Zakarić proigrava Moraitisa, a ovaj trese mrežu Klisa za 1:0. Već je i ranije bilo jasno da je nerealno da Borac ispadne, a tim golom Moraitisa otklonjene su sve dileme.

Ipak, žilavi domaćin ne odustaje, već nakon tri minute dolazi do poravnanja. Povratnik u tim Borca Đorđe Milojević gubi jednu loptu, Muamer Vila je otima i sam izlazi na Lakića te pogađa njegovu mrežu. 

Do kraja prvog dijela bilo je šansi sa obje strane. Borac je ipak bio bolji, a Čavić je pogodio stativu, dok je na drugoj strani Lakić sjajno odbranio pokušaj Šabanovića.

U samom finišu prvog dijela, meč je bio okončan. Zakarić pogađa iz gužve pred golom domaćina, nakon koje su fudbaleri Klisa tražili prekršaj, ali sudija se nije oglasio.

Drugi dio bio je samo formalnost, kako za Borac, tako i za Klis koji je bio borben, ali nije imao previše snage da ozbiljno napadne. Meč je tako okončan rezultatom 2:1, pa je Borac sa ukupnih 6:2 izborio plasman u finale, gdje ga čeka Sarajevo ili Tuzla Siti.

Prvi meč Sarajevo je u Tuzli dobilo sa 1:0.