XS
SM
MD
LG

Ne volite vi  naše živote, više od nas!

Štab za vanredne situacije Republike Srpske ni danas nije omogućio nastavak takmičenja u nižim rangovima. Ostala je ona odluka da mogu oni u elitnim entitetskim ligama , ali u nižim i  omladinskim kategorijama ne.

 Ta odluka je na snazi već mjesec dana I zaista postaje iritantna za sve one koji se bave sportom i žele da se takmiče. Kao da su u Republičkom štabu za vanredne situacije zaboravili da su donijeli takvu odluku. Ove odluke s pravom iritiraju sve, od igrača, trenera, do navijača (kojih inače nema na terenima).

Dok po Republici Srpskoj divljaju i divljali su Kovid 19 žurke, nema sporta. Zašto? Kome takva odluka treba? Zašto  dječica koja igraju lige sa klubovima iz drugog entiteta mogu, a djeca koja se takmiče u Republici Srpskoj ne.

 Ima li bilo kakvo  racionalno objašnjene. Kao da se neko bori da ugasi ionako posrnuli sport Republike Srpske.

Zbog ovakvih odluka Štaba za vanredne situacije podigli su se ogroman  animozitet  ka našim strukovnim savezima. Sportisti njih optužuju da su krivi zbog kompletne situacije, a nisu u ovom slučaju u pravu.Savezi mogu samo da sprovode odluke  Štaba za vanredne situacije. Nemaju mogućnosti donositi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima Štaba.

Naravno, postavlja se i pitanje ko zastupa sportiste na sjednicama Štaba za vanredne situacije? Ko se bori i da li se bori za njihove interese.

Ako bi željeli da budemo maliciozni onda bi zaključili da se Kovid 19 najlakše prenosi igranjem utakmica, ali moramo se ovdje dotaći i muzičara. Njima je već godina dana zabranjeno da sviraju, pa evo molba članovima Kriznog štaba za vanredne situacije, pustite nas konačno da igramo , pjevamo i  živimo.

Ne volite vi  naše živote više od nas!