XS
SM
MD
LG

Lusija Kimani i Milan Mitrović pobjednici ulične trke u Prnjavoru

Foto: Aleksandar Atić

Reprezentativac Beogradskog trkačkog kluba, Milan Mitrović i atletičarka Banjalučkog atletskog kluba, Lucia Kimani, pobjednici su 22. Međunarodne ulične trke u Prnjavoru “Prnjavor 2021”.

U kategoriji seniorki drugo mjesto u trci na 5.000 metara pripalo je Jeleni Kostić, a treće Sari Dešić. Kod seniora drugoplasirani je Miloš Krstić, a treći Nikola Pejčić.

Predsjednik Atletskog kluba „Prnjavor“ i domaćin Željko Petrović istako je da je dovoljno vidjeti spisak učesnika da se izvede zaključak kakav je kvalitet imala trka i kolika je bila masovnost.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je ovo važan sportski događaj za lokalnu zajednicu, ali i manifestacija koja Prnjavor postavlja među regionalne centre atletike.

“Bila je ovo jedna odlična atmosfera i promocija atletike na vrhunskom nivou sa vrhunskim atletičarima. Ovo je jedna od rijetkih trka u BiH koje imaju rang od pet zlatnih zvjezdica i lokalna vlast će nastaviti da ulaže u organizaciju kako bi se održao ovaj standard. Trka dodatno dobija na značaju jer ima i humanitarni karakter”, navodi se na stranici načelnika opštine Prnjavor.

U programu 22. Međunarodne ulične trke "Prnjavor 2021" održane su i trke učenika osnovnih i srednjih škola, cicibana, veterana i fan-ran trka.

Trka koja je održana povodom Dana opštine Prnjavor i ove godine imala je humanitarni karakter jer je sav prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djece sa posebnim potrebama "Neven".