XS
SM
MD
LG

Vlasenički atletičari zablistali u Prnjavoru

Vlasenički atletičari su se i ove godine, iz Prnjavora, sa 22. Međunarodne ulične trke, vratili okićeni medaljama.

 

"Naši članovi već tradicionalno, od ponovnog pokretanja Atletskog kluba Vlasenica, prije nekih 6-7 godina, učestvuju na uličnoj trci u Prnjavoru. S obzirom da je ona trebala biti održana krajem marta, pa odložena zbog pogoršane epidemiološke situacije, da nekih mjesec dana nismo mogli trenirati, moramo biti prezadovovoljni rezultatima naših takmičara, jer se od njih osam koji su bili u Prnjavoru, pet okitilo medaljama. Od naših najmlađih,  Mihajlo Nikolić je u trci na 100 metara  ubjedljivo osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je  Angelina Mališević bila bronzana u trci na 100 metara. Njegoš Pantić je stigao do srebra u trci na 400 metara, a na 600 metara treća je bila Anastasija Drinčić. Na postolju je bio i Slaviša Popović koji je u trci na 500 metara bio peti. Anđela Džinić je u finišu posustala i bila šesta, dok su Nikolina Popović i Đorđe Pantić zauzeli osme pozicije. Nadam se da će se, s popuštanjem mjera, normalizovati i takmičarska sezona, a naši atletičari će nastaviti vrijedno da treniraju i da nižu uspjehe", obećao je Sreto Krstić, trener Atletskog kluba Vlasenica.

 

Domaćin  trke, predsjednik Atletskog kluba "Prnjavor" Željko Petrović istakao je da su ponosni što su i u ovim uslovima uspjeli održati tradiciju i organizovati trku.

"U Prnjavoru su i ove godine trčali atletičari iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Njemačke, dok elitni takmičari iz Kenije i Etiopije nisu mogli doći zbog obaveznog karantina po povratku u njihovu zemlju. Pored seniorske i juniorske,  održane su i trke učenika osnovnih i srednjih škola, cicibana, veterana i fan-ran trka. Ovo je druga godina  kako naša trka ima status  pet zvjezdica za kvalitet, sa koliko nas  je ocijenila Evropska atletska asocijacija, i mi ćemo dati sve od sebe da to i sačuvamo", istakao je Petrović.

 

Međunarodna ulična trka "Prnjavor 2021", koja se održava u sklopu obilježavanja Dana opštine,  imala je humanitarni karakter jer je sav prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djeca se posebnim potrebama "Neven".