XS
SM
MD
LG

Anđelinina nagrada dokaz kvalitetnog i predanog rada

Džudo klub Sparta iz Istočnog Sarajeva se za vrlo kratko vrijeme pozicionirao u vrh našeg džudoa. Braća Goran i Miloš Mijanović odlučili su se na pokretanje novog džudo kolektiva u Istočnoj Ilidži, a kruna njihovog dosadašnjeg rada stigla je prethodne sedmice kada je Anđelina Regoje dobila nagradu za najbolju sportistikinju Opštine Istočna Ilidža. 

- Priznanje najbolje sportistkinje Opštine Istočna Ilidža za mene je velika čast, ali i obaveza da u narednom periodu ostvarujem još bolje rezultate. U 2020. godini sam postala seniorska prvakinja Republike Srpske, treća u Bosni i Hercegovini za seniorke, iako sam bila kadetkinja. Postala sam prvakinja BiH za kadetkinje i druga u BiH za mlađe seniorke. Trebala sam da nastupim na prvenstvima Balkana i evrope, ali su otkazani zbog pandemije koronavirusa.  Početkom ove godine odbranila sam titulu seniorske prvakinje Republike Srpske i osvojila srebro na prvenstvu BiH. Sa tim rezultatom sam izborila mjesto u seniorskoj reprezentaciji BiH. U narednom periodu čekaju me i prvenstva Republike Srpske i Bosne i Hercegovine za juniorke i seniorke do 23 godine, kao i nastup na evropskim kupovima, međunarodnim turnirima, prvenstvima Balkana i Evrope, rekla je za naš portal Anđelina Regoje.

Ponosan na rezultate kluba je i Goran Mijanović, osnivač, predsjednik i trener u Džudo klubu "Sparta". 

- Nakon nešto više od dvije i po godine od početka treniranja možemo reći da se Džudo klub Sparta visoko pozicionirao među džudo klubovima u Republici Srpskoj i BOsni i Hercegovini. Ostvarili smo odlične rezultate na prvenstvima u mlađim uzrasnim kategorijama, a naša Anđelina Regoje je ostvarila odlične rezultate u starijim kategorijama, izborila mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i očekuju je nastupi na prvenstvima Balkana, Evrope, te na evropskim kupovima. Brat Miloš i ja smo proglašavani za najbolje sportiste Opštine, on 2012. godine, ja 2001. godine i ponosni smo što smo za samo dvije i po godine uspjeli ostvariti ovakve rezultate i da Anđelina bude proglašena za najbolju u 2020. godini, rekao nam je Goran Mijanović, pa dodao:

- U klubu trenutno imamo 50 aktivnih članova, a poseban akcenat dajemo na rad sa mlađim uzrastima kojih ima već od četiri godine. Kroz igru razvijamo njihove motoričke sposobnosti i učimo ih osnovnim džudo pokretima. Nešto starije takmičare već od narednog vikenda očekuju međunarodna takmičenja, a cilj je sticanje što više takmičarskog iskustva, kako bi barem jedan od njih ostvario rezultate kao naš najbolji srpski džudista, svjetski prvak, Nemanja Majdov.

Dodajmo i to da su  Anđela Vico i Lazar Lalović proglašeni za perspektivne sportiste Opštine.