XS
SM
MD
LG

Piterboro nestvarnim povratkom izborio promociju, Hal prvak a Vigan ostaje u ligi

Foto: Efl.com

Danas je odigrano 45. kolo u Ligi 1. Bilo je izuzetno uzbudljivo i nakon ovog kola dosta toga se zna.

Piterboro i Linkoln odigrali su spektakularan meč. Golovima Skulija i Grenta iz penala, gosti su vodili 2-0 na poluvremenu. U nastavku, Skuli pogađa za 3-0. Djelovalo je da je kraj ali ekipa Darena Fergusona se nije predala. Golovima Dembelea i Klark-Herisa smanjili su na 3-2. A onda u šestoj minuti nadoknade, Klark-Heris pogađa za 3-3 i donosi bod Piterborou. Ovim bodom, Poš je kolo prije kraja obezbijedio promociju u Čempionšip.

Hal Siti na svom terenu upisao je pobjedu protiv Vigana. Golom Luis-Potera poveli su sa 1-0 a Dodo je izjednačio na 1-1. Golom Hanimena, domaći su na odmor otišli sa golom prednosti. Konačnih 3-1, postavio je Magenis. Ovom pobjedom Hal je osigurao titulu a budući da su Nortempton i Ročdejl izgubili, Vigan je ostao u ligi.

Sanderlend je došao do bitne pobjede u borbi za plej of. ''Crne Mačke'' savladale su Plimut sa 3-1 te tako osigurale plasman u plej of. Poveo je Sanderlend golom Stjuarta da bi Edvards pogodio za 1-1. Opoku je potom dobio drugi žuti a Sanderlend je iskoristio igrača više te je golovima Megvajera i Hjuma, došao do pobjede.

Hal je prvi sa 89 bodova, Piterboro ima 84 a Sanderlend i Linkoln po 76. Kolo prije kraja zna se da iz Lige 1 ispadaju Ročdejl, Nortempton, Svindon i Bristol Rivers.