XS
SM
MD
LG

Krupa prvi finalista (video)

Krupa

Na Gradskom stadionu Velimir Sombolac u Gradišci danas je odigrana revanš utakmica 1/2 finala Kupa Republike Srpske u kojoj je FK Krupa savladala FK Kozaru sa 0-3 i plasirala se u finale Kupa Republike Srpske.

Nakon početnih minuta, prvu šansu na utakmici propušta Lolić već u 4. minuti, kada njegov šut odlično brani Abdulović i izbacuje loptu u korner. Nakon kornera pokušava i Malbašić, ali je Abdulović opet na mjestu. Krupa preuzima inicijativu i prvi prijeti Nikolić, ali je Modić na mjestu. U 18. minuti, nakon dobrog centaršuta sa desne strane, odlično skače Aćimović i glavom postiže gol za vođstvo Krupe od 0-1. U 30. minuti, dobar napad Krupe, lopta dolazi do Muminovića koji sa ruba šesnaesterca pogađa za 0-2. Iako je Krupa mnogo kvalitetniji protivnik, pokušava Kozara da uzvrati. U 32. minuti Runić jako šutira sa desne strane, ali je golman Krupe na mjestu. Vješto kontrolišu igru fudbaleri Krupe, a u 40. minuti dobru akciju završava Dujaković i Krupa vodi sa 0-3.

Drugo poluvrijeme prolazi u nešto mirnijoj igri. Oba trenera uvode veći broj izmjena. Šanse za Krupu propuštaju Aćimović i Rakić, dok na drugoj strani mladi Govedaica lobuje istrčalog Abdulovića, ali lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani pokušava Nikolić, ali lopta odlazi pored gola. Pokušaj Rakića brani Modić i rezultat se do kraja ne mijenja i gosti iz Krupe zasluženo dolaze do pobjede i plasmana u finale Kupa Republike Srpske.

Drugi finalista biće poznat nakon revan utakmice između Sloge iz Doboja i trebinjskog Leotara, koja se igra 12. 5. 2021. godine. Prva utakmica u Trebinju završena je pobjedom Leotara od 3-0.

Sljedeću utakmicu fudbaleri Kozare igraju u ponedeljak 10. maja 2021. godine. U okviru 27. kola m:tel I lige Republike Srpske FK Kozara će na Gradskom stadionu u Gradišci ugostiti vodeću ekipu prvenstva Rudar iz Prijedora. Utakmica počinje u 16 i 30 časova i igra se bez prisustva publike zbog poznate situacije sa virusom COVID-19, a možete je pratiti u direktnom TV prenosu na RTRS.

Kozara - Krupa 0:3

FK Kozara (Gradiška): Modić S. (od 85. min. Glišić P.), Petrović O., Veljkić S. (od 46. min. Kisin V.), Raspudić B. (od 57. min. Beuk S.), Hamzić A., Lolić D. (od 71. min. Govedarica S.), Petković V., Malbašić A., Popović A., Batar B., Runić N., trener Žerić N., nisu igrali: Matić B., Malbašić M., Pepić D.

FK Krupa (Krupa na Vrbasu): Abdulović T., Redžić A., Makitan I., Pavlović J. V., Dujaković N. (od 46. min Erak A.), Jović T., Muminović S. (od 46. min. Modić M.), Galić M. (od 46. min. Palić K.), Ćivić M. (od 46. min. Maksimović S.), Aćimović M. (od 55. min. Rakić A.), Nikolić L., trener: Mrkobrada S., nisu igrali: Kolak V., Vukmanović N.