XS
SM
MD
LG

Drama u Čempionšipu uoči poslednjeg kola: Četiri u borbi a samo jedan opstaje

Foto: DAZN.com

U subotu u 13:30h igra se poslednje kolo Čempionšipa. Zna se da je Norič šampion i da zajedno sa Votfordom idu u Premijer ligu direktno. Zna se da Brentford, Svonsi, Barnsli i Bormut idu u plej of. Ali se ne zna ko ispada.

Kolo prije kraja u igri su četiri tima a samo jedan će se spasiti. Derbi ima 43 boda, Roteram 41 a Šefild Venzdej i Vikomb po 40.

Vikomb je u najgorem položaju. Naime, čak i da se poklope rezultati i da se izjednače po bodovima sa Derbijem, gol razlika im je takva da bi Midlzbroa morali savladati sa dvocifrenom razlikom što je naravno nerealno. Zato će Vonderersi sigurno biti jedni koji ispadaju.

Derbi i Šefild igraju direktan meč. Derbi ako izgubi, ispada jer će imati slabiju gol razliku. Ako uzmu bod, zavisiće i od toga šta će uraditi Roteram. Roteram u poslednjem kolu gostuju Kardifu i tu će tražiti pobjedu kojom bi bili u igri za opstanak.

Faktički, Derbi ako dobije ostaje u ligi a Šefild i Roteram sa otpisanim Vikombom ispadaju. Ako Šefild dobije Derbija a Roteram ne dobije Kardifa, Šefild ostaje u ligi. Roteram kako god okrene, mora dobiti i nadati se da Derbi neće dobiti Šefilda i ostaće u ligi.

U svakom slučaju biće zanimljivo poslednje kolo a ranijih sezona poslednje kolo Čempionšipa je uvijek bilo efikasno. Isto treba očekivati i sada.