XS
SM
MD
LG

Vladimir Ilić: Kup je naš

Krupa

Treći put zaredom, a ukupno četvrti, fudbaleri Krupe izborili su plasman u finale Kupa Republike Srpske, a ko se izuzme prošla sezona prekinuta usled pandemije korona virusa u kojoj su Krupljani bili među četiri najbolja kluba u masovnijem takmičenju.

Ubedljivom pobedom (3:0) u Gradišci protiv prvoligaša Kozare izabranici mladog trenera Vladimira Ilića overili trijumfiz prvog meča na svom terenu (2:1) odigranog 7. aprila. Dakle, tim iz kanjona Vrbasa je sa dve polufinalne radosti došao u priliku da se ponovo bori za pobednički pehar, a protivnika će znati posle revanša drugog polufinala u kojem Sloga u Doboju dočekuje trebinjski Leotar (prvi meč 0:3).

-Nismo kalkulisali, u Gradišci smo igrali sa najjačim mogućim sastavom koji smo u tom trenutku mogli da izvedemo, jer Kup Republike Srpske je za nas svetinja i konačno želimo da trijumfujemo u ovom takmičenju. Čestitke igračima Kozare na fer i korektnoj igrli, ali smo na terenu opravdali ulogu favorita i mislim da smo potpuno zasluženo prošli u finale u kojem ćemo takođe imati ulogu favorita bez obzira ko nam bude rival. Međutim, pobeda i pehar neće doći sami od sebe, nema kalkulacija i opuštanja, ali sam uveren da je trofej naš – istakao je Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Krupe.

Krupljani su 2015. godine izgubili finale od Rudar Prijedora (1:2, 0:2), 2018. bolji je bio bijeljinski Radnik posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 6:5 (1:1), a godinu dana kasnije isti rivali su se našli u finalu, Semberci su slavili rezultatom 3:1.

-Ako nije bila treća, neka to bude četvrta sreća! Zaista, biće nam izuzetno drago da osvojimo pehar koji nam nedostaje u klupskoj trofejnoj sali, jer naš klub je uvek s poštovanjem i profesionalnim odnosom igrao susrete u Kupu Republike Srpske. Mislim da je došao trenutak da se radujemo pobedničkom peharu, iako imamo prioritet i u prvenstvu, da izborimo opstanak u Premijer ligi BiH – dodao je Ilić.

Za vikend Krupljani će gostovati na Gradskom stadionu u Banjaluci kod Borca koji se bori za titulu.

-Pred nama je još pet podjednako važnih utakmica od kojih je Borac prva u nizu. Bićemo oštećeni na ovom susretu neigranjem nekolicine prvotimaca zbog suspenzija i povreda, ali nastojaćemo da odigramo što čvršće i probamo da iznenadimo domaćina. Nama je svaki bod do kraja prvenstva izuzetno važan – rekao je Vladimir Ilić, strateg premijerligaša iz Krupe na Vrbasu.