XS
SM
MD
LG

PLS: Derbi se igra u Makiškoj šumi, lider ima lakši posao sa "gumarima"

Foto: Prva liga Srbije

Do kraja prvenstva u Prvoj ligi Srbije ostala su tri kola, i tabela postaje jasnija i klubovi se grupišu u vrhu, bezbednoj sredini i u zoni ispadanja. Zna se da za vrh konkurišu vodeći Radnički 1923, Kolubara, Kabel, koje delli tri boda. Da li će se umešati IMT zavisi od uspešnosti vode će trojke. Kada je opstanak u pitanju, tu je situacija jasnija. Prvog iznad crte, Železničara, i prvog od ugroženih, Borac 1926, deli šest bodova, i kako je u igri devet bodova, male su šanse da dođe do značajnijeg pomeranja na tabeli. Možda će 32. kolo definisati još neke nedoumice i učiniti stvari jasnijim.

Derbi kola se igra u Makiškoj šumi, gde gostuju silni Lazarevčani. Nanizali su tri pobede, dve ključne u derbijima sa Radničkim 1923 i Kabelom. Trener OFK Žarkova, Dejan Nikolić, uloga favorita prepušta gostima, jer zna da su blizu najveće uspeha i plasmanu u Superligu. Domaćin će biti jači za štopera Ignjatovića. "Rudari" će biti jači za Vasiljevića i Vučetića, dok su van stroja Milisavljević i Stojanović.

Kragujevčani bi trebalo da bez problema upišu bodove protiv otpisani Kruševljana. U Radničkom 1923 se još ne stišava bura povodom utakmice u Lazarevcu. Smatraju da ih je sudija Novak Simović oštetio za jedanaesterac. Pažnju mi je privukla slikovita poruka, "Suze naših igarača ne kupuju se parama, niti nadoknaditi nekim drugim stvarima, to je nepotkupljivo". Komentar je suvišan i odražava trenutno stanje u našem fudbalu!

Silni "traktoristi" su na putu da zabeleže i šestu pobedu u nizu, samo se za to pita gost iz Pančeva. Trener Nebojša Jandrić respektuje Železničar i smatra da su po rezultatima u nastavku, organizaciji, stručnom radu, možda najkvalitetniji protivnik. Naš cilj je, kaže, da nastavimo seriju, a gost da obezbedi opstanak. U tim se vraća Đuković, a na poštedi je Đuričković. Dobro mi je, kaže trener Aničić, poznat kvalitet IMT-a, ekipa koja je dugo na okupu i dobri rezultati nisu iznenađenje, da su ranije krenuli bili bi blizu elite. Domaćin je favorit, ali se nadam boljoj realizaciji, jer smo se protiv RFK Grafičara prilično ispromašivali. Sikimić je operisan i za njega je sezona zavrsena, Zorica je takođe van pogona, dok je Mihailov pod znakom pitanja.

Na Štrandu će se odigrati zanimljiv duel između Kabela i Budućnosti. Za domaćina još nije kasno da se uključi u borbu za prva dva mesta, ali, posle poraza u derbiju, zavise i od učinka direktnih konkurenata. Reče mi trener Vasiljević da nema komentar na dešavanja u poslednja 3-4 kola. Treba, kaže on, sačuvati zdrav razum i sačekati mere koje je najavio predsednik Srbije. Dok nam se Evropa smeje, igrači, treneri i navijači pojedinih klubova plaču. Ni za utakmicu sa Dobanovčanima neće biti u kombinaciji Govedarica, Obadović i Pavličević. Za sastav Budućnosti konkurisaće rekovalescenti Arsić i Veselinović, i priliku bi trebalo da dobiju neki od igrača sa manjom minutažom.

Pored IMT-a, Sremskomitrovčani su sa pet vezanih pobeda hit drugog dela prvenstva. Veliki su favoriti protiv fenjeraša iz Kraljeva. U tim se vraćaju Spasojević, Trebović i Sadik. Duel u Čačku sa Loznicom bi u drugačijim okolnostima zavredeo epitet derbija, ovako će se igrati za prestiž, i slamku spasa za koju se hvataju igrači Borca 1926. Položaj im je dodatno otežala odbijena žalba na kaznu oduzimanja bodova. Izuzev Ratkovića, trener Stanisavljević može da računa na sve prvotimce. U redovima Lozničana neizvestan je nastup G.Mitića, Komarčevića, Belića i Milinkovića.

RFK Grafičar je pod vođstvom iskusnog stratega Boška Đurovskog znatno popravio utisak, i sa 44 boda nalaze se na bezbednom osmom mestu. Protiv pomalo otpisanih Leskovčana trebalo bi da upišu nove bodove. Od juče GFK Dubočica i trener Saša Mrkić su se razišli. Iskusni strateg naveo je da je dosadašnja borba bila iluzorna, neke stvari mimo terena se ponavljaju na štetu kluba.

Najnezanimljiviji duel odigraće se u Pirot, gde snage treba da odmere ugroženi, da ne kažemo otisani Radnički i GFK Jagodina. Trener Božičić ima i dalje velikih kadrovskih problema i do kraja prvenstva neće moći da računa na grupu povređenih prvotimaca. U tim se vraća internacionalac Nebo. 

U Vranju gostuju mladi Zemunci, spremni za još jedno iznenađenje. Domaćin je ranije prokockao priliku da se nađe preko crte i ostalo je da veruju u čudo. Gosti će biti jači za kapitena Đalovića i Mijailovica, dok su i dalje povređeni Križan, Isidorovic i Lazarević.