XS
SM
MD
LG

Slišković: Sve ću reći na kraju šampionata

Blaž Slišković

Plavi su sinoć na Grbavici doživjeli težak poraz od Širokog Brijega rezultatom 3:1, te tako i 12. utakmicu zaredom završio kao bez upisane pobjede.Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Željezničara Blaž Slišković. 

- Složio bih se, prvih 45 minuta je bio egal, nije bilo izrazitih prilika ni s jedne ni s druge strane. Prije primljenog gola, Široki je imao dvije mrtve šanse gdje nas je golman spasio, iz jednog prekida smo iznenađujuće dali gol jer nismo u tom momentu očekivali da možemo nešto više uraditi. Kao da neko ugasi struju i nestane svjetla kod mojih igrača kada daju gol. Individualna greška rezultirala je izjednačenjem gostiju, drugi gol prekid gdje smo znali da je Široki opasan, treći da ne govorim. Sve u svemu sasvim zasluženo, moj kolega neće da bude objektivan iz kurtoazije prema meni ili prema klubu, ali nema prigovora na pobjedu Širokog. Imali smo priliku, ali nažalost nismo uspjeli. Čestitke na fer i korektnoj utakmici i Širokom na zaslužena tri boda, rekao je Slišković, te zatim dodao:

 - U ovom trenutku sam u takvom depresivnom stanju, razočaran sam. Bilo šta da kažem ne bi bilo u redu, pogrešno bi se moglo shvatiti, ali ćemo u ovom periodu morati sjesti i prorešetati igrački kadar i vidjeti na koga možemo računati sljedeće sezone. 15 igrača ističu ugovori ili su na posudbi. Oko mog ostanka će se pitati Uprava, a kada oni kažu šta na ljeto, onda ću i ja dati konačan odgovor, ističe Slišković.

- Ja sam već isprobao neke nove igrače sa ciljem da dobijem utakmicu, daleko od toga da mi je cilj da tek isprobam igrače. Cilj mi je da mladi igrači steknu iskustvo i da vidim kako se ponašaju pod pritiskom. Za svakog igrača mladog prvenstveno je ovakva utakmica pritisak. Dosad je skoro svako igrao tako da ću probati, a i u svakoj idućoj utakmici pripremiti ekipu na pozitivan rezultat. Nadali smo se da će biti kvalitetnije nego inače, ali nije bilo, nastavio je trener Željezničara.

- Ja nisam pravio kostur ove ekipe odnosno nisam dovodio ove igrače tako da je veoma teško odnosno nezahvalno da iznosim ko zaslužuje, a ko ne zaslužuje. Sačekajte ljeto, sačekajte posljednju utakmicu i čut ćete moje mišljenje koje ću ja prenijeti vama i Upravi. Psihološki momenat u kolektivnom sportu je izuzetno bitan. Kada se uvuče strah od poraza teško se toga riješiti. Ja sam se nadao da će mojim dolaskom taj strah vremenom izaći iz njih, pa da se osjećaju komotno i da igraju onako kako najbolje mogu, ali tri utakmice smo vodili, triput smo izgubili samo u Bijeljini smo igrali neriješeno. Čim primimo gol uvuče se strah što ima utjecaja na našu igru. Dan-dva nakon posljednje utakmice ćete čuti moje mišljenje ko je za Željezničar, a ko nije, poručio je Baka.

O povredi Gasala kaže da nije ništa ozbiljno.

- Gasala su uhvatili grčevi, ništa strašno. Dečko je dao maksimum u ovom trenutku, nije mogao više i to je to, ističe Slišković.

Slišković ističe da mu još nije ispunjeno obećanje koje je dobio od uprave kluba.

- Ja radim svoj posao, imao sam obećanje, vjerujem da će se to ispuniti, ali vrijeme prolazi od utakmice do utakmice. Nisam ja adresa za to pitanje. Neka neko iz Uprave odgovori. Mislim da ljudi koji vode klub pokušavaju da izvuku klub iz krize, koliko uspijevaju u tome, pokazuju rezultati. Ovo je rezultat moj i mojih igrača i sigurno da smo mi najodgovornniji, ali treba sve da funkcioniše, od čistača, pa do predsjednika kluba, zaključio je Slišković. 


Borac 1 : 0 Krupa
Zrinjski 1 : 1 Velež
Željezničar 1 : 3 Široki Brijeg
Tuzla City 1 : 1 Sarajevo
Sloboda 2 : 0 Olimpik
Mladost 0 : 0 Radnik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 29 18 3 8 57
2 Sarajevo 29 16 9 4 57
3 Velež 29 14 11 4 53
4 Široki Brijeg 29 15 6 8 51
5 Zrinjski 29 15 5 9 50
6 Tuzla City 29 13 7 9 46
7 Željezničar 29 11 7 11 40
8 Sloboda 29 10 4 15 34
9 Mladost 29 8 4 17 28
10 Olimpik 29 7 3 19 24
11 Krupa 29 5 7 17 22
12 Radnik 29 4 10 15 22