XS
SM
MD
LG

Drama u Ligi 2: Ko će izboriti direktan plasman a ko će u plej of ?

Foto: Efl.com

Danas od 16h igra se poslednje kolo u Ligi 2. Zna se da u Ligu 1 ide Čeltenam, zna se da ispadaju Sautend i Grimzbi ali se ne znaju još dva direktna putnika u Ligu 1 kao ni timovi koji će u plej of.

Što se tiče direktnog plasmana, tu su u igri Kembridž sa 77, Bolton sa 76 te Morkamb sa 75 bodova. Dva će ući dok će treći u plej of. Kembridž i Bolton faktički sve drže u svojim rukama. Kembridž ne bi smio imati problema s obzirom da dočekuju Grimzbi koji je već ispao. Dovoljan im je i bod s obzirom da imaju bolji gol razliku i Morkamb bi morao dobiti svoj meč sa preko osam razlike da bi bio ispred njih.

Što se Boltona tiče, oni gostuju kod Kraulija. To je gostovanje koje je nezgodno. Krauli ne igra ni za šta ali oni su uvijek neugodan rival. Međutim, očekuje se da ekipa Jana Iveta opravda ulogu favorita. Morkamb je svakako u nezavidnom položaju jer ne zavise od sebe. Oni dočekuju Bradford i tu jesu favoriti ali ako Kembridž ne izgubi a Bolton dobije, Morkambu ni pobjeda nije dovoljna.

Velika borba biće i za plej of. Zna se da ćeć tamo ekipa koja od pomenute tri ne izbori direktnu promociju. Za ostala tri mjesta, bori se čak pet timova.

Njuport i Tranmer imaju po 72 boda, Forest Grin 70, Eksiter 69 a Salford 68. Iako djeluje da su Njuport i Tranmer u dobrom položaju, mogu radi gol razlike ispasti. To će se desiti ako neko od njih bude izjednačen po bodovima sa Eksiterom koji ima bolju gol razliku.

Ipak, ne bi trebali imati problema oko plasmana u plej of. Treba im po bod a igraju sa ekipa sa dna. Njuport gostuje Sautendu koji je ispao dok Tranmer dočekuje Kolčester koji se spasio ispadanja u završnici sezone.

Mnogo veća borba biće između preostale tri ekipe za to poslednje mjesto koje vodi u plej of. U suštini, Forest Grin drži sve u svojim rukama. Gostuju Oldamu i ako dobiju idu u plej of. Eksiter dočekuje Berou te se nada pobjedi i kiksu neke od ekipa ispred sebe kako bi ušao u plej of. Salford je u najtežem položaju. Moraju dobiti Lejton i nadati se da će kiksnuti i Forest Grin ali i ekipa Eksitera.

Svi mečevi poslednjeg kola igraju se od 16h i zaista vrijedi ispratiti poslednje kolo jer će biti veoma interesantno.