XS
SM
MD
LG

Ranjeni lav je i dalje lav: Nemanja Majdov sa dislokacijom dva zuba stigao do bronze

IJF

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, okitio se bronzanom medaljom na Grend slemu u Kazanju, i pored toga što je u polufinalnoj borbi doživio dislokaciju dva zuba.

U meču protiv Nijemca Eduarda Tripela došlo je do dislokacije zuba, a poslije ukazivanja pomoći nastavio je taj meč sa povezom preko usta. Vidjelo se da ga to dekoncentriše, ali i pored toga je nastavio borbu, iako bi većina boraca predala. Ne i on.

IJF

Vratio se na polufinale, nedugo nakon povratka doživio i poraz od Tripela, ali je onda izašao u borbu za bronzu i počistio Lija Kohmana iz Izraela za svoju desetu medalju na IJF Touru. 

- Zub ćemo usaditi da bude još bolji nego što je bio. Medalja je medalja. Ponosan tata na tebe, idemo dalje akobogda. Slava Bogu, poručio je njegov otac i trener Ljubiša Majdov nakon borbi.

IJF

- Svaki put posebna priča, ali ista strast, ista radost, ista ljubav. Otac i sin. Hvala ti što si me odgojio kao gladijatora. Nekada moraš da pomjeriš svoje granice. Slava Svetom Georgiju, velikom pobjedonoscu Hristovom, što nas je oznažio. Još jedna medalja, napisao je ispod fotografije sa ocem Ljubišom, Nemanja.

Još jednom se pokazalo da je ranjeni lav i dalje lav, a da je riječ predaja zabranjena u Nemanjinom vokabularu.