XS
SM
MD
LG

Do uspjeha se dolazi pobjedama, nikako optužbama i saopštenjima

Proteklih dana u bh fudbalu su se bile dobro uzburkale vode. Svako delegiranje sudija za naredno kolo Premijer lige pratila su saopštenja pojedinih klubova i izjave pojedinaca  o zavjeri protiv njihovih klubova. Na kraju su ta ''plačljiva'' saopštenja i izjave  doživljavala fijasko.

Nakon tih mečeva na žalost nije bilo novih saopštenja i izvinjenja sudijama na koje je stavljen bio ogroman pritisak.

Juče je mladi trener Feđa Dudić, ma koliko u je prethodnim sedmicama svjesno ili ne  dizao tenzije pred okršaje njegovog Veleža, pokazao i drugu, korektnu stranu.

Jasno i glasno je rekao da je sudija meča Zrinjski – Velež odlično obavio svoj posao. Nije Dudić imao bilo kakvu zamjerku, a mogao je to isto uraditi i poslije susreta Veleža i Borca, koji se igrao sedam dana ranije.

Ipak, nikad nije kasno za sportski komentar i potez, a sinoć su se oglasile i pristalice Sarajeva. Jasno su čelnicima svoga kluba stavili do znanja da ih ne zanima ''plakanje'' rukovodstva tima sa Koševa na navodne sudijske nepravde. Konstatovali su u Udruenju navijača Sarajeva da ih je bilo, ali da se krivac za posrtanje Sarajeva nalazi na drugoj strani. Sve su to napisali u svom podužem pismu.

Konstatovali su navijači da je Sarajevo imalo 13  bodova prednosti nad Borcem i nije ih znalo sačuvati. Prosuli su svu prednost, prepustili lidersku poziciju timu iz Banja Luke. Da se Borac zasluženo nalazi na poziciji jedan na tabeli vidjelo se i nakon okršaja ova dva kluba na Koševu. Kristalno čista pobjeda izabranika Marka Maksimovića.

Nećemo mi ovim tekstom da kažemo da nema sudijskih grešaka, ima  ih, naravno. Sigurno će ih biti i ubuduće, jer ni VAR nije pokazao da se greške apsolutno mogu eliminisati, ali hoćemo da ukažemo na sportske postupke Dudića i pristalica Sarajeva. Nije baš sve crno u bh fudbalu!

Sopstvene greške, propuste, neuspjehe pokrivati napadima na druge, nikada nikome nije donijelo dobra. 

S toga poželimo da i ovi preostali mečevi u Premijer ligi budu korektni, proteknu u dugu viteštva i sportskog nadmetanja, a neutemeljena, proizvoljna saopštenja ostanu dio istorije, a na kraju neka se raduje onaj koji to bude zaslužio na zelenom terenu.

Do uspjeha se dolazi golovima, nikako optužbama i saopštenjima.