XS
SM
MD
LG

Održan žrijeb za omladinske lige Republike Srpske u rukometu

Sedam ekipa nastupiće na završnom turniru Omladinske lige Republike Srpske za dječake rođenih 2008. godine i mlađi, a koji je na programu u nedjelju, 16. maja u Doboju (prva utakmica počinje u 9 časova).

Tim povodom danas je u prostorijama Rukometnog saveza Republike Srpske obavljen žrijeb grupa. Voljom žrijeba u grupu „A“ smješteni su: Škola rukometa Banjaluka, Bijeljina, ORK Prijedor i Drina (Zvornik), dok su u grupi „B“: Leotar (Trebinje), Kozara (Kozarska Dubica) i MRK Sloga (Doboj). Pobjednici grupa igraće za prvo mjesto, drugoplasirani za treće mjesto, a ostali za plasman. Prve tri ekipe stiču pravo nastupa na završnom šampionatu BiH.

Istovremeno je obavljeno žrijebanje i za dječake rođenih 2006. godine i mlađi. Grupu „A“ sačinjavaju: Škola rukometa Banjaluka, Leotar (Trebinje), Drina (Zvornik) i MRK Sloga (Doboj), a u grupi „B“ se nalaze: Bijeljina, Kozara (Kozarska Dubica), Slavija (Istočno Sarajevo) i Škola rukometa Banjaluka 2. Završni turnir u ovoj konkurenciji biće odigran 22. maja u Zvorniku, a i ovdje će pobjednici grupa igrati za prvo mjesto, drugoplasirani za treće, ostali za plasman.

Najblja tri tima izboriće pravo nastupa u završnici ovogodišnjeg prvenstva BiH.

– Moram odati veliko priznanje komisiji koja vodi brigu o Omladinskoj ligi. Zaista su odradili veliki posao u ovom teškom vremenu izazavnom pandemijom virusa korona. Svi smo ponosni na činjenicu što je u ovoj sezoni nastupilo preko 100 ekipa i da smo na vrijeme uspjeli da završimo regularni dio i da će završni turnir biti okončan blagovremeno kako bi naše najbolje ekipe učestvovale u završnici Prvenstva BiH. Ovim putem poežlio bih svima mnogo sreće na završnoj smotri i neka pobijedi rukomet, a zahvalio bi se „Mocartu“ koji je obezbijedio pehare i medalje za najuspješnije ekipe – istakao je Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Žrijebom su rukovodili Obrenko Miljković, predsjednik Komisije za Omladinski rukomet Republike Srpske i Aleksandar Međedović, član ove komisije. Treba istaći da su žrijebanju grupa prisustvovali Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora RS Republike Srpske kao i Boris Šatordžija, predsjednik Sudijske organizacije RS RS.