XS
SM
MD
LG

Biti poseban, Kristina Vuca

Mašta, ideja i dubokoumnost čoveka mogu da odvedu svugde, u svetove za koje nije znao ni da postoje; u ovom sluđenom vremenu, i ljudi i događaja, koje ne zaobilaze ni sport, mašta i ideja dolaze čoveku, razočaranom smrtniku, kao spas i izbavljenje.

 Ima nade!

Baš na ovaj način tekstovi profesorke književnosti, po imenu i prezimenu Kristina Vuca, obogatili su Sportdc.net učinili ga još čitanijim i još autoritativnijim, dajući životu u sportu i svega što ga prati novu dimenziju, dokazujući istovremeno da nikome , osim ljubavi, nismo ništa dužni!

Naš kolumnista: Kristina Vuca

Iskorak je to, možda i trokorak, i za specijalizovano – sportsko novinarstvo koje nije, i ne može biti, jedino i isključivo, a često, nažalost, jeste: gol, koš, poen, pobeda, poraz…, već pre svega navijačka strast, klupsko pripadanje, užitak kad se pobeđuje, žal u slučaju nepovoljnog rezultata…

Voleti ne znači uvek biti srećan, već ponekad izabrati i svoju patnju; da li ste ikad čuli da se neko zbog poraza odrekao svog kluba, pogotovo svoje reprezentacije, svog ljubimca i idola; nikada, a možda ni tada!

Sve ove poruke, i uopšte viđenje sveta u kojem živimo, a često je obrnut naglavačke, Kristina Vuca sajt Sportdc.net čini posebnim; biti poseban, pogotovo posebna, u novinarstvu već si načinio veliko čudo.

Tomo Marić

 Nema lepšeg preterivanja, ako ovo što ovde ispisujem to jeste, nego zahvalnost, u ime jedne profesije koja je mnogima postala smisao njihovog trajanja.

 Biti posebna, Kristina Vuca; čist um, uz njega će svako, ukoliko ga dokuči, biti kudikamo bolji, a pogotovo srećniji.