XS
SM
MD
LG

Najava plej ofa Lige 2

Foto: Efl.com

Liga 2 ušla je u završnicu. Regularni dio je iza nas a pred nama je plej of. Nakon njega, saznaćemo ko uz Čeltenam, Kembridž i Bolton ulazi u viši rang.

Prvi polufinalni par čine sedmoplasirani Tranmer i četvrtoplasirani Morkamb. Tranmer je uradio neviđenu glupost nakon ulaska u plej of. Naime, otpustili su trenera Hila iako je digao klub kad je došao i uveo ga u plej of. Napadački dio ekipe je itekako zvučan. Tu je nekadašnji igrač Evertona i Sanderlenda, Džejms Vogan a tu je i bivši igrač Portsmuta, Derbija, Lestera, Prestona, Dejvid Nadžent. Vezni red drže Moris i Vuleri a odbrana Roversa je dosta čvrsta i to je njihov najveći adut.

Morkamb je definitivno najveće iznenađenje u Ligi 2. Mimo svih očekivanja bili su u igri za promociju do poslednjeg kola. Derek Adams je odradio fantastično posao ove sezone. U ofanzivnom dijelu najbitniji je trojac Vajldig, Songo i Stokton s tim što je Vajldig imao problema sa povredama tokom sezone. Odbranu Morkamba drže Hendri i Kuni.

Ove sezone i jedni i drugi su ostvarili gostujuće pobjede i i jedni i drugi su dobili sa po 1-0. I sada treba očekivati takve mečeve jer će i jedni i drugi akcenat stavljati na defanzivnom dijelu a zaista je nezahvalno prognozirati ko ide dalje.

Drugo polufinale čine Njuport i Forest Grin. Njuport je dobro otvorio sezonu, djelovalo je da mogu i direktno u Ligu 1 a onda se desio pad. Bio je upitan i plej of u jednom momentu ali su došli do plej ofa. Flin radi fantastičan posao već nekoliko godina. Ejmond je u ofanzivnom dijelu najbitniji igrač a bitan je i Dolen. Tu je i nekadašnji igrač Seltika, Džo Ledli. U odbrani je najbitniji igrač Demetriu a dobar doprinos daje i u ofanzivnom dijelu.

Forest Grin skoro cijele sezone je bio u plej of zoni i Bol je odradio dobar posao. Ofanzivni dio predvode Met i Džonson. U veznom redu Kejden i Adams su bitno a defanzivno najviše zavise od Gudvin-Melifa koji je odigrao skoro sve mečeve dok su ostali se rotirali i svako je dobio određeni prostor tokom sezone.

Ov sezone Forest Grin je bio bolji u međuobnim mečevima. Dobili su u gostima sa 2-0 a kući su odigrali 1-1. Dali bi oni sve da se ti rezultati ponove i u plej ofu. Međutim, Njuport je iskusnija ekipa i ekipa koja je prije dvije sezone igrala finale plej ofa a i duže su na okupu i sigurno da imaju veće šanse u ovom dvomeču.