XS
SM
MD
LG

Luka Kezunović - novi rekorder BiH i Srpske u sedmoboju za pionire do 16 godina

Član Atletskog kluba “Glasinac” Luka Kezunović postavio je rekord BiH i Republike Srpske u sedmoboju za starije pionire do 16 godina sa osvojenih 3.080 bodova, rekao je trener Neđo Đurović.

On je naglasio da je Kezunović nastupao van konkurencije na Prvenstvu Srbije u sedmoboju u Sremskoj Mitrovici i da je u ukupnom plasmanu zauzeo treće mjesto, iza dvojice mladih atletičara Srbije.

Đurović je naglasio da je Luka na 100 metara trčao za 13 sekundi, skočio udalj 5,22 metra, bacio kuglu 11,33 metra, skočio uvis 158 centimetara, na 100 metara prepone trčao 15,86 sekuni, bacio koplje 34,29 metara, a u zadnjoj disciplini pobijedio u trci na 1.000 metra rezultatom 2:51,38 minuta, što mu je donijelo ukupno 3.080 bodova.

Ovim rezultatom Kezunović je postavio rekord BiH i Republike Srpske u sedmoboju za starije pionire do 16 godina – istakao je Đurović.

Đurović je naveo da je na dvodnevnom prvenstvu Srbije u sedmoboju za starije pionire do 16 godina održanom minulog vikenda u Sremskoj Mitrovici učestovalo 25 takmičara.

On je naglasio da su minulog vikenda sokolački atletičari bili veoma aktivni i dodao da je član “Glasinca” Sara Lučić na mitingu u Novom Sadu skočila uvis 175 centimetara, što je odličan rezultat za početak sezone.

Sara Lučić je reprezentativka Republike Srpske i BiH u skoku uvis.

Atletski klub “Glasinac” osnovan je 2000. godine na Sokocu i jedan je od najuspješnijih u Republici Srpskoj po broju osvojenih medalja.

Narednog vikenda atletičari “Glasinca” učestvovaće na Prvenstvu BiH za starije juniore.

Izvor: SRNA