XS
SM
MD
LG

Evropski Rudar, želja ili realnost?

Svi mi i sve oko nas stvoreno je od želja, kao što je realnost najčešće humano nasilje nad bezobzirnim nasiljem, a onda tražimo put do realnosti želja. Taj put, kaže nedavno mladi predsednik Rudara iz Prijedora Darko Milunović, klub koji predvodi može da nađe jer zna kuda ide. Ne kaže li se to drugačije, životnom praksom potvrđeno, realnost – želja, makar oni što idu uzbrdicom uspeha nikad se ne žale da su se umorili.

Evropski Rudar hoće i celo Potkozarje, Podgrmeč, Krajina…, a iznad svega Grad Prijedor, svesni da će borba za takav status biti neprestana i tražiće pametne i nepokolebljive. Nije Rudar od juče, već klub koji traje više od 90 godina, bogate tradicije i rezultata koji se pamte.

Rudar Prijedor

 Ako ništa drugo, s takvom svojom „ličnom kartom“, zaslužio je da mu se veruje: očekuje se postavljanje reflektora, stadion u Prijedoru dobiće obrise fudbalskog borilišta internacionalne klase, već se koriste iskustva velikih klubova prilagođena svojim mogućnostima, uspostavlja se veza u regionu, pre svih sa Crvenom zvezdom… Motorna snaga tog celog projekta je pominjani predsednik Milunović koji je svojim reformskih potezima i mladalačkom energijom već izrastao u fudbalski autoritet.

I tako, ono u šta veruješ to i postoji, s tim ubeđenjem lakše je i živeti i raditi; nasmejan je uvek onaj koji stvara u slatkoj nadi, očekujući svašta, a iza sebe ostavlja ono što je ništa, tako poražen jednostavno ne možeš ni biti. Na taj način želja „evropski Rudar“ postaje i nada i realnost.