XS
SM
MD
LG

Atletski dragulj iz Gacka

Igor Zelenović

Brojna sportska takmičenja i u ovoj , kao i prošloj godini su odgođena, ali vrijedni sportisti, naročito oni koji su se opredijelili za profesionalni sport, vrijedno rade. Među njima, jedan od najpoznatijih Gačanina trenutno u atletici, Igor Zelenović već godinu dana trenira u AK „Vojvodina“, sa najboljim trenerima u Srbiji.

Krenuo je iz rodnog Avtovca, sa prirodnim predispozicijama za sport, ali i ogromnom voljom da u njemu uspije, preko AK „Leotar“ Trebinje i prvih medalja, do jednog od najtrofejnijih atletskih klubova u Srbiji, AK „Vojvodina“ u Novom Sadu.

U Srbiji je ovaj sport na mnogo višem nivou nego u BiH, a dovoljno je reći da je član kluba i čuvena Ivana Španović. Igor ostaje vjeran svojoj omiljenoj disciplini, skoku u dalj, u kojoj je veoma napredovao za godinu dana, od 14 koraka i skoka od 6,35 metara, do 8 koraka i 6.50 metara.

Oprobaće se u i desetoboju, a kaže da ima složan i dobar tim atletičara nešto starijih od njega. Ne zanemaruje ni obrazovanje, a zahvaljujući znanju iz prvog razreda mašinskog tehničara u Gacku, bez problema je upisao cijenjenu Školu grafičkiog dizajna „Mileva Marić Ajnštajn“ u Novom Sadu i u njoj postiže odličan uspjeh.

U Gacko rado dolazi, druži se sa prijateljima, posjećuje i Trebinje, gdje je napravio prve ozbiljnije atletske korake, ali ističe i da su ga drugari u Novom Sadu lijepo prohvatili.

I ovaj put je ispoštovao jedinu elektronsku medijsku kuću u Gacku i bio naš gost, pa poslušajte kakvi su mu planovi za budućnost… Mi mu želimo da ostane kakav jeste, pravi Hercegovac, u izvornom smislu te riječi, hrabar, ponosan, borben i u isto vrijeme pun poštovanja za sve koji su mu pomogli u dosadašnjem životnom putu i karijeri.  

Izvor:Rado Gacko