XS
SM
MD
LG

Simanić za SportDC: Iza mene je jako dobra sezona

Foto: ABA liga

Košarkaši Igokee iza sebe imaju fenomenalnu sezonu. Igrali su polufinale ABA lige, TOP16 fazu u Ligi šampiona, osvojili su kup te se čeka rasplet u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Pored sjajnih rezultata, Igokea je ove sezone promovisala nekoliko mladih igrača. Jedan takav je i naš sagovornik Stefan Simanić.

''Velika čast za mene što sam bio dio prvog tima. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo igrali plej of ABA lige a isto tako smo jedini klub koji je iz kvalifikacija došao do TOP16 faze u Ligi šampiona'', kaže Simanić.

Simanić je i prošle sezone igrao neke mečeve u prvenstvu Bosne i Hercegovine a ove sezone igrao je i na pet mečeva u ABA ligi. Najveću minutažu imao je protiv Zvezde, kada je igrao više od osam minuta.

''Fenomenalan osjećaj i ogromno iskustvo za mene što sam baš protiv Zvezde imao najveću minutažu. Sigurno nije mala stvar igrati protiv sada već aktuelnog šampiona ABA lige'', ističe Simanić.

Simanić je ove sezone igrao i za juniorski tim Stundet-Igokea koji se takmičio u Prvoj ligi Republike Srpske. Pored minuta u ABA ligi, u prvom timu dobio je šansu i u prvenstvu iH.

''Iza mene je jako dobra sezona. Igrao sam u prvom timu a za Student-Igokeu odigrao sam svega četiri meča što je malo. Bilo je problema sa sitnim povredama kao i koronom, što me omelo da imam i bolju sezonu.''

Za kraj smo se kratko dotakli Stefanovih planova za budućnost.

''Ne razmišljam previše o narednom periodu. Fokusiran sam na treninge i da se što bolje dokažem'', poručio je za kraj mladi košarkaš Igokee.


Spars Realway 75 : 82 Borac
Čelik 63 : 68 Leotar
Široki 61 : 95 Igokea
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Igokea 10 10 0 20
2 Borac 10 7 3 17
3 Spars Realway 10 5 5 15
4 Široki 10 3 7 13
5 Leotar 10 3 7 13
6 Čelik 10 2 8 12