XS
SM
MD
LG
06.06.2021 RTS, Tanjug

Mandić Pro Reko doveo do evropskog trona

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka postali su šampioni Evrope, pošto su u finalu završnog turnira u Beogradu pobedili mađarski Ferencvaroš 9:6 (3:2, 2:3, 2:0, 2:1 ).

Pro Reko je osvojio devetu titulu u Ligi šampiona, prvu posle 2015. godine, dok mađarski tim nije uspeo da odbrani šampionsku titulu osvojenu 2019. godine.Prethodne sezone takmičenje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Do rekordne devete titule šampiona Evrope, Pro Reko je vodio reprezentativac Srbije Dušan Mandić, koji je finalni meč završio sa trri gola i priznanjem za najkorisnijeg igrača (MVP), a ispratio ga je Pjetro Filjoli sa dva pogotka.

"Godina je specifična zbog korone, osvojili smo Kup Italije, izgubili smo finalnu seriju od Breše i to nas je dosta uzdrmalo. Bilo nam je teško posle toga. Došli smo u Beograd, izdigli smo se iznad toga i pokazali smo da smo ekipa. Čuvali smo jedni drugima leđa, dali smo svoj maksimum. Puno mi je srce, dugo je Pro Reko čekao na ovu titulu. Ovo je posebna deveta titula, kojom se Pro Reko izdigao iznad svih klubova i postao najtrofejniji u Ligi šampiona. To je posebna draž, hvala mojim saigračima, treneru i stručnom štabu. MVP priznaje je najmanje bitno", rekao je Mandić posle finalnog meča.