XS
SM
MD
LG

Sloga vicešampion Srpske (FOTO)

MRK Sloga Doboj (2002.godište i mlađi) vicešampion Srpske

Miloš Maksimović nedostaje na prvoj fotografiji, morao na šivenje arkade

BRČKO – Dobojska Sloga osvojila je vicešampionsku titulu Republike Srpske u kategoriji 2002.godište. Oni su u finalu poraženi od banjalučkog Borca rezultatom 26:14. Treće mjesto zauzeo je Višegrad koji je savladao ekipu Leotara 18:17. Dok je na peto mjesto plasiralo se Jedinstvo 2015 savladavši gradskog novoosnovanog takmacaORK Perihel. Tri pvoplasirane ekipe to su Borac m:tel, Sloga i Višegrad obezbjedili su plasman u završne borbe prvenstva Bosne i Hercegovine.

Uručenje pehara za drugo mjesto

Sloga je u polufinalu nakon velike borbe minimalnim rezultatom 24:23 savladala tim Višegrada. Dobojlije su imali dosta tehničkih grešaka u napadu, dok su višegrađani se grčevito borili. Nekoliko minuta prije kraja Sloga je imala vođstvo 24:21. Ali dozvolili su sebi da to ispuste i u posljednjim sekundama da brane pobjedu. U velikom finalu Borac je od samog start zaigrao čvrsto u odbrani i efikasno u napadu. Napravili su seriju 6:0 za vođstvo 6:1. Nastavili su u istom ritmu i na odmor otišli sa vođstvom 14:7. U nastavku Sloga počinje bolje, više od pet minuta Borac nije uspjevao postići gol. U tim trenucima rezultat jr glasio 14:9. U 32.minutu pukla je arkada Sloginom organizatoru igre Milošu Maksimoviću koji je morao u bolnicu na šivenje. Tako da je se oštrica napada Dobojlija dodatno otupila. Borac je dodao gas i prednost uvećavao iz minuta u minut za konačnih 26:14.

Trener Sloge Dejan Vasilić uručio pehar za prvo mjesto ekipi Borca

U pobjedničkom taboru najefikasniji su bili Luka Perić sa 6 a po četiri gola postigli su Nikša Petrović, Kolja Tojčić i Božo Tepić. U redovima Sloge najubojitiji su bili Miloš Trifunović sa 5 i Ognjen Maksimović sa tri gola.

BORAC M:TEL – SLOGA 26:14 (14:7)

Dvorana: Ekonomske škole. Gledalaca: 100. Sudije: Dejan Mihajlović i Ognjen Hercegovac (oba iz Brčkog). Delegat: Zvjezdana Nedić (Brčko).

BORAC M:TEL: Brkić (8 odbrana, sedmerac), Lipovčić, Gračić, Petrović 4, Grbić, Milovac, Tojčić 4, Kalamanda 2, Perić 6, Bajić 1, Rožić 3, Tepić 4, Malivojević 2, Mrljenović, Letić. Trener: Goran Garić.

SLOGA: Lazić (8 odbrana), Mišković, Igor Nakić 2, Spasojević, Savić, Blagojević, Gavrić (odbrana), Marković, Ognjen Maksimović 3, Miloš Maksimović 1, Gužvić, Trifunović 5, Miličević, Savičić, Milanović, Nikola Nakić 1, Ristić 2, Đurđević. Trener: Dejan Vasilić.

Detalj sa finalne utakmice