XS
SM
MD
LG

Krupa zasluženo ostala u ligi

Fudbaleri Krupe otišli su na zaslužen odmor. Za ekipu iz Kanjona Tijesno sezona je bila produžena nekoliko dana jer ih je po završetku Premijer lige BiH čekalo i finale Kupa Republike Srpske, u kojem su kasnije poraženi od Leotara, tako da nisu sa trofejom uspjeli da završe sezonu.

Ipak, izboren je opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mada je malo ko vjerovao u to, te se sezona može smatrati uspješnom. U razgovoru za naš portal, Siniša Mrkobrada, koji je zimus zajedno sa talentovanim trenerom, Vladimirom Ilićem, preuzeo brigu o ekipi ističe da se niko nije nadao da se može ostvariti opstanak, naročito ne poslije poraza od Mladosti, te da je cilj bio da se sezona privede kraju bez neke tenzije.

- Mi zimus kada smo dolazili u klub, došli smo tu eto da posao mirno privedemo kraju, da tako kažemo. Malo ko je vjerovao da Krupa može da ostane u ligi. Posebno je to tako izgledalo nakon poraza od Mladosti gdje smo odigrali katastrofalnu utakmicu i izgubili 2:0. Na kraju, ostanak Krupe i izgubljena titula Sarajeva su obilježili u potpunosti ovo proljeće, jer niko nije vjerovao da se to može dogoditi, kaže nam Siniša Mrkobrada.

Nije Krupa izgledala toliko loše na terenu, naprotiv. U mnogim utakmicama Krupa je stvarala šanse, igrala kvalitetan fudbal, ali rezultat to nije pokazivao. 

- Krupa je stvarno igrala dobro tokom čitave sezone, ali su u nekim utakmicama izostajali rezultati. Fudbal je prosta matematika, broj postignutih golova, broj primljenih golova, sakupljeni bodovi. Nismo mi željeli nikada da apostrofiramo neefikasnost, to bi bilo kao da tražimo neki alibi, ali vidi se da je postojao neki problem zbog čega nismo sakupili više bodova.

Nekoliko kvalitetnih zimskih pojačanja podiglo je ekipu, kompletan tim se digao i na kraju stigao je i rezultat.

- Zimus smo uspjeli da razdrmamo ekipu. Vidjela se velika želja kod igrača da ne izgube, radili su izuzetno dobro. Nisu ni na treningu željeli da izgube onu najjednostavniju moguću vježbu. Uz to, dobili smo zimus odlične igrače u Joviću, Muminoviću, Ćiviću, Rakiću. Kada imaš takvu atmosferu u ekipi onda znaš da ćeš se boriti do samog kraja. Mislim da samo na kraju nagrađeni zbog poštenog odnosa prema lopti, prema fudbalu, prema protivnicima i na kraju prema samom sebi. 

Pred narednu sezonu sigurno će biti nekih promjena, pojedini igrači su zatražili odlazak, na neke klub ne računa, pa će se vidjeti šta dalje.

- Utakmicom Kupa Republike Srpske završena je i naša sezona, tako da smo sada svi na jednom odmoru, koji je definitivno potreban igračima nakon ove iscrpljujuće sezone, kako psihički, tako i fizički. Sigurno da će da bude nekih promjena, postoje igrači koji su izrazili želju da idu, postoje neki kojima ćemo dati slobodu da idu. Imamo u planu i neka pojačanja, pa ćemo da vidimo. Krupa dobro kotira među fudbalerima u Bosni i Hercegovini, to je stabilan klub u kojem je sigurno da igrači neće ostati bez svog dogovorenog novca, i to je ono što je naš veliki plus.


Željezničar 3 : 0 Krupa
Tuzla City 1 : 2 Zrinjski
Sloboda 0 : 0 Borac
Mladost 0 : 1 Velež
Radnik 0 : 2 Široki Brijeg
Olimpik 0 : 3 Sarajevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 33 21 4 8 67
2 Sarajevo 33 18 11 4 65
3 Velež 33 16 13 4 61
4 Zrinjski 33 18 5 10 59
5 Široki Brijeg 33 17 8 8 59
6 Tuzla City 33 13 9 11 48
7 Željezničar 33 12 8 13 44
8 Sloboda 33 10 7 16 37
9 Mladost 33 8 6 19 30
10 Krupa 33 7 7 19 28
11 Radnik 33 5 10 18 25
12 Olimpik 33 7 4 22 25